Ha i de rørte jordbærne (gjerne sammen med litt friske urter som sitronmelisse eller mynte) i en deigkledd paiform, og legger over et lokk eller tynne strimler med paideig
Formen er liten, så om man skal lage en stor pai, så må man ha mye mere bær og en ekstra paideig. Når jeg lager pai, så jukser jeg med å kjøpe en ferdiglaget deig, da jeg aldri har fått helt taket på å lage paideig fra grunnen av
Han du først lært deg å lage en skikkelig god paideig, ligger verden for dine føtter. Det vil lønne seg å bruke de fastere frukt og bær-variantene, for at du ikke skal få et alt for «vassent» resultat
Jeg kjøpte dobbelt så mye jordbær som de brukte (norske, for en skam å lage kake av dem fremfor å spise dem naturell, men da søndagen kom var de nesten overmodne), men det var først da jeg hadde kjøpt ferdige butterdeigsflak jeg fikk se at oppskriften egentlig forlangte vanlig paideig - men pytt pytt
Etter noen dager på hytta på Vegglifjell, var det tid for en bærpai med fjellets skatter. Vi har vært på multe-tur i myra og blåbæra vokser like utenfor hytteveggen