PAIDEIG. Kna sammen smør, mel og kesam mens du tilsetter kaldt vann, eller bruk en kjøkkenmaskin. En deilig pai med masse godsaker, nok til tre kanskje fire, og er det bare to som skal spise, kan resten av paien fryses
Smuldrepai lages relativt kjapt, da det ikkje er paideig som trenger knaing, venting og forsteiking. cocosaBland sammen dei tørre ingrediensene, vend inn smelta smør og kesam
Tilsett deretter valgfritt mel, kesam og salt, og kjør til en jevn paideig. ♦ Trykk paideigen ut i en paiform, bruk gjerne litt væske på hendene da deiga er litt klissette
Det egner seg også godt i paideiger, sier hun. Videre forteller Bjørnstad at hun i likhet med Andersen mener at det kan lønne seg å velge kesam til enkelte retter, da det inneholder mer protein, mindre fett og færre kalorier sammenlignet med lignende meieriprodukter
Paideigen er laget av kun mel, vann og litt olje istedenfor med smør/margarin. Prøv begge deler og finn ut hva du liker best En sparer opp mot halvparten av kaloriinnholdet hvis en lager paideig uten smør/margarin
Jeg er ikke noen fan av den tradisjonelle paideigen basert på mel og smør. Jeg har forsøkt å bruke mer fullkornsmel, bytte smør medkesam, bruke olje osv
Kesam kan også erstatte smør i en paideig. En sunnere juledessert kan for eksempel kan ovnsbakte epler med kanel og vaniljekesam eller fruktsalat med hakkede nøtter