bland mel, smør, melis og salt i en bolle. Bland alle ingrediensene og etterhvert tilsett eggene. Når alt er ferdig blandet tar du og knar deigen 2 til 3 ganger med håndroten slik at den blir jevn
Til bunnen kan du lage en mørdeig, altså en søtpaideig. Søtt og surt samtidig ble veldig godt. Kaka består av en søt tertedeig, syrlig sitronkrem toppet med masse italiensk marengs
Pate brisee sucree (søtpaideig). Det er lov til å bruke ferdig paideig. Myke, syrlige epler kjærlig omfavnet av silkebløt-søt vaniljestand og salt-sprø-smeltende pate brisee
Den litt syrlige rabarbraen balanseres godt med den søte marengsen og paibunnen. Her er oppskriften på en stor paiform, men oppskriften kan også deles og lages som små søte porsjonsterter
♥ Merk at paideigen ikke er særlig søt. Paideig. Syltetøyet inneholder ikke sukker og er kun søtet med fruktjuice, men smaker akkurat like søtt som vanlig syltetøy
Ha i de rørte jordbærne (gjerne sammen med litt friske urter som sitronmelisse eller mynte) i en deigkledd paiform, og legger over et lokk eller tynne strimler med paideig
Lag deigen etter anvisning på pakken søtpaideig. Tidligere har vi laget rabarbrakompott, men siden kjærestekokken elsker søtsaker og kaker, ville jeg prøve meg på en pai
Paideig. Smaken er både søt og lett syrlig, og noe av det aller beste er å plukke bærene rett i magen. Det skal også sies at stikkelsbærbærene kan bli ganske skarpe på smaken hvis de ikke får med seg litt søtt og mildt tilbehør
♥ Merk at paideigen ikke er særlig søt. Paideig. Syltetøyet inneholder ikke sukker og er kun søtet med fruktjuice, men smaker akkurat like søtt som vanlig syltetøy
Derfor ble jeg kjempeglad da jeg fant ut at jeg satt på en gullgruve til paideig. Høsten er tid for å nyte alt det saftige, søte og gode som kan puttes i paier, desserter, chutneys eller bare spises akkurat som de er
Søtpaideig. Ta paideigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut på en melet overflate. Søtpaideig. Ha paideigen i en brødpose og klem flat (ca 3 cm tykk). Legg paideigen i en smurt form på ca 15 cm