Kjør ramsløk og litt olje i en blender eller med stavmikser. Ramsløk er jo i vinden som aldri før, og i den sammenheng tenkte jeg at jeg skulle ta det jeg hadde igjen etter en ramsløk burger og lage en pesto med litt norske ingredienser (eller nesten iallefall)
Ramsløkpesto. Jeg har nettopp oppdaget ramsløk, eller det var vel pappa som oppdaget det da han gravde en grøft på eiendommen sin og fant noen vekster som luktet som hvitløk
Halvparten av det jeg fikk tak i nå lagde jeg ramsløkoljeav, mens den andre halvparten ble en noe utradisjonell pesto med blant annet ingefær, kokos og gojibær
Pesto er et godt tilbehør til pasta,men smaker og deilig på vanlig norsk Norvegia. Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin til å kjøre alle ingrediensene sammen, eller bruk morter (begynn med hvitløk og fortsett med ramsløk, pinjekjerner, ost, salt, pepper og olje)
Har du ikke tilgang på ramsløk lager du pestoav basilikum, ruccola, skvallerkål eller andre urter. Nå bugner det av fersk og nyplukket asparges i butikkene
Ramsløk har en mild smak av hvitløk, og kan brukes til mye, her er oppskrift på ramsløkpesto. Skyll ramsløk og la vannet renne av så de er tørr når du bruker de
Pestoavramsløk er kjempegodt og er svært anvendelig. Ramsløksesongen er i gang for fullt, har vært ute å plukket noen ganger allerede, og er på vei ut igjen nå