OPPSKRIFT på PikeKyss / Marengs. Sprøyt ønsket størrelse på pikekyssene på en bakeplate med bakepapir. - jeg lager alltid pikekyss på kveldstid, av en eller anne merkelig grunn, så mine står i ovnen til dagen etter
Når du kan holde bollen opp-ned uten at den renner er den klar. Pisk eggehvitene stive. Jeg elsker å pynte kaker med hvit krem, pastellfarget godteri, blomster og rosa pikekyss
Det skal være så stivt at du kan snu skålen opp ned uten at det faller ut da er det ferdig. Miks med en mikser eggehvite, salt og vaniljesukker på høy hastighet til det blir stivt skum
Marengsene skal være sprø utenpå, men være litt seig/myk inne når de er ferdig. Pisk eggehvitene til de begynner å stivne med mikseren på litt mere enn halv fart, tilsett sukkeret litt etter litt, og pisk nå med mikseren på fullt, og pisk videre til marengsen er stiv og blank - og når du tror du har pisket ferdig, så pisk litt til
Du velger selv størrelse på pikekyssene. Ei som likte pikekyssene ganske godt. - Stiv pisk 4 eggehviter- Dryss 250 g sukker - Dryss 1 ts vaniljesukker- Pisk videre til det er veldig stivt- 1 ts bringebær eddik- Tilsett noen dråper konditorfarge til ønsket fargeTa det oppe en sprøytepose og sprøyt det på ett brett med bakepapir. ) 4 eggehviter
Vi har ofte eggehviter til overs, og en lettvint måte å få brukt dem på er ved å lage pikekyss. Stivpisk eggehvitene og ha i sukkeret litt etter litt mens du fortsetter å piske
også er det noe som faller i veldig god smak hos de minste, i tillegg behøver man ikke være redd for at de små tar for stor bit, for disse smelter nemlig i munnen
Deilige pikekyss. Ja, pikekyss minner meg om barndommen. Vi bruker å tilsette bringebærsmak i noen, der vi også tilsetter litt rød farge, så vi får rosa pikekyss
Ha eggehviter og sitron i en helt ren bolle. Pikekyss med bringebær, søte å se på og søte og spise. Ha bringebærpulver og melis i et dørslag og sikt det i de piskede eggehviten