Når pinnekjøttet er ferdig kan du legge det i en ovnskuff og sette det til skjerping under grillen. Du griller bare lett – slik at det blir en liten sprø overflate, samtidig som du beholder den saftige kjernen
Pinnekjøtt er tradisjonsmat og tilberedes akkurat likedan hvert eneste år. Hos oss bruker vi pinnekjøtt på juleaften og som oftest på nyttårsaften også
Spesielt synes jeg at grilletpinnekjøtt er supersnadder. Dersom du bare har rå kålrot, må du kutte den i mindre biter, slik at den blir ferdig på grillen
For noen dager siden var jeg i situasjonen beskrevet ovenfor og fant ut at jeg ville bruke potetene som var igjen og lage en god potetsalat og grillepinnekjøttet
Her fikk jeg muligens smisket meg til en innføring i tørka pølser som passer til pinnekjøtt, og ikke minst fikk jeg en oppskrift på "Ungarske grillpølser" fra Steinar Lund som er sjefen på "Sandøya båtbyggeri"
svineribbe og pinnekjøtt. Hellstrøms variant er med andre ord en akevitt som ikke bare passer til julemat – dens kryddertoner og fine fatpreg harmonerer perfekt med blant annet grillet sjøkreps, delikate fiskestykker med sorte striper og annen smaksrik og krydret mat
Dette er en helt ypperlig måte å tjuvstarte pinnekjøttsesongen på uten å ødelegge juleaftenmiddagen helt (her i huset er det nemlig pinnekjøtt som gjelder på julekvelden)