Jeg vil i dette innlegget dele oppskriften på det jeg mener er verdens beste pinnekjøtt, og oppskriften har jeg funnet hos Elin Larsen (en god matblogg, forøvrig)
Dette er de siste årenes pinnekjøttmote, etter oppskrift fra kjendiskokken Eivind Hellstrøm, som virkelig har lykkes i å få folk til å prøve noe nytt med pinnekjøttet
Saus. Tid for pinnekjøtt - prøv villsaulam. Sil og bruk kraften i kjelen som sjysaus på kjøttet. Da er det snart jul folkens, og jeg hva er vel bedre en smaken av pinnekjøtt av villsaulam fra Dalpro
klare med pinnekjøtt, poteter og kålrotpuré. Eller hvorfor ikke en ekte svensk juleskinke som de gjør det på Forsmark Herrgård, etter en oppskrift jeg fant i et noe tilårskommet nummer av det svenske matbladet Gourmet
Men min klare favoritt når det gjelder julemat er helt klart pinnekjøtt med hjemmelaget rabbestappe m/ litt gulrot, kraft fra kjøttet og en skvett matfløte
Spiser du ikke juleribbe/kalkun/pinnekjøtt eller andre julemåltider, er nøttestek perfekt å lage i porsjonspakker og fryse ned så du har i bakhånd til kommende julemiddager