Pinnekjøtt saus oppskrifter

Saus til pinnekjøtt

Dampende herlig pinnekjøtt med frisk kålearbistappe og en nydelig saus på toppen. Til pinnekjøtt. Saus. Ja, hjemme hos oss har det nok ikke vært så mye saus til pinnekjøtt opp gjennom tidene
PINNEKJØTT, KOMLER OG SØTPOTETMOS

PINNEKJØTT, KOMLER OG SØTPOTETMOS

dag jul og da var det på høy tid å spise opp resten av pinnekjøttet i fryseren. smeltet smør til saus eller bruk kraften fra kjøttet
PINNEKJØTT - BULJONGKOKT

PINNEKJØTT - BULJONGKOKT

buljongkokt pinnekjøtt. SAUS. buljongkokt pinnekjøtt på Hellstrøms vis. Når smøret er pisket i, fortsetter du å piske litt til, så sausen varmes opp, men den skal ikke koke

Pinnekjøtt som testes

Sjyen som danner seg blir til den deilige, smakfulle sausen som mange knuser potetene i. Man MÅ ikke bruke øl og akevitt til pinnekjøtt
Verdens beste pinnekjøtt

Verdens beste pinnekjøtt

Du kan bruke sjyen fra pinnekjøttet til å lage en slags saus. Jeg vil i dette innlegget dele oppskriften på det jeg mener er verdens beste pinnekjøtt, og oppskriften har jeg funnet hos Elin Larsen (en god matblogg, forøvrig)
6 måter å lage pinnekjøtt på

6 måter å lage pinnekjøtt på

Vannet som er igjen på bunnen av gryten når du serverer pinnekjøttet kalles pinnefett, og brukes som saus (enten bare som den er, eller tilsatt hvit saus)
Tid for pinnekjøtt - prøv villsaulam!

Tid for pinnekjøtt - prøv villsaulam!

Saus. Tid for pinnekjøtt - prøv villsaulam. Sil og bruk kraften i kjelen som sjysaus på kjøttet. Da er det snart jul folkens, og jeg hva er vel bedre en smaken av pinnekjøtt av villsaulam fra Dalpro
Helstekt lammelår

Helstekt lammelår

Ellers er vel det meste av sau som fortæres her mer av typen pinnekjøtt. -tilbehør/ saus du synes er godt (dette tilbereder du mens kjøttet står til hviling etter steking)
Jul med nye smaker!

Jul med nye smaker!

klare med pinnekjøtt, poteter og kålrotpuré. Det skal ikke så mye til, noen ekstra fine blomster, litt mere stearinlys enn i fjor, kanskje en kjempesprø ribbesvor, eller en saus som løfter julemiddagen til nye høyder
Hjemmelaget lammepaté

Hjemmelaget lammepaté

Det tynne, fete stykket under ribbeina (som blir pinnekjøtt). Lag hvit saus, med eller uten egg, som røres i kjøtt- og leverfarsen
Medisterkaker og rødkål ~ en forsmak på jula

Medisterkaker og rødkål ~ en forsmak på jula

Men min klare favoritt når det gjelder julemat er helt klart pinnekjøtt med hjemmelaget rabbestappe m/ litt gulrot, kraft fra kjøttet og en skvett matfløte
Nøttestek

Nøttestek

Spiser du ikke juleribbe/kalkun/pinnekjøtt eller andre julemåltider, er nøttestek perfekt å lage i porsjonspakker og fryse ned så du har i bakhånd til kommende julemiddager

Julemat, tips og linker

Pinnekjøtt er det også mange som foretrekker. Julesausen er viktig. Prøv gjerne min Juleøl og rosmarin dampet pinnekjøtt