Dampende herlig pinnekjøtt med frisk kålearbistappe og en nydelig saus på toppen. Til pinnekjøtt. Saus. Ja, hjemme hos oss har det nok ikke vært så mye saus til pinnekjøtt opp gjennom tidene
buljongkokt pinnekjøtt. SAUS. buljongkokt pinnekjøtt på Hellstrøms vis. Når smøret er pisket i, fortsetter du å piske litt til, så sausen varmes opp, men den skal ikke koke
Du kan bruke sjyen fra pinnekjøttet til å lage en slags saus. Jeg vil i dette innlegget dele oppskriften på det jeg mener er verdens beste pinnekjøtt, og oppskriften har jeg funnet hos Elin Larsen (en god matblogg, forøvrig)
Vannet som er igjen på bunnen av gryten når du serverer pinnekjøttet kalles pinnefett, og brukes som saus (enten bare som den er, eller tilsatt hvit saus)
Saus. Tid for pinnekjøtt - prøv villsaulam. Sil og bruk kraften i kjelen som sjysaus på kjøttet. Da er det snart jul folkens, og jeg hva er vel bedre en smaken av pinnekjøtt av villsaulam fra Dalpro
Ellers er vel det meste av sau som fortæres her mer av typen pinnekjøtt. -tilbehør/ saus du synes er godt (dette tilbereder du mens kjøttet står til hviling etter steking)
Pinnekjøtt med vossakorv. Tips til stekeing av ribbe, ribbesaus og surkål finner du her. Har du igjen rester av pinnekjøtt kan du lage en smakfull suppe
klare med pinnekjøtt, poteter og kålrotpuré. Det skal ikke så mye til, noen ekstra fine blomster, litt mere stearinlys enn i fjor, kanskje en kjempesprø ribbesvor, eller en saus som løfter julemiddagen til nye høyder
Men min klare favoritt når det gjelder julemat er helt klart pinnekjøtt med hjemmelaget rabbestappe m/ litt gulrot, kraft fra kjøttet og en skvett matfløte
Spiser du ikke juleribbe/kalkun/pinnekjøtt eller andre julemåltider, er nøttestek perfekt å lage i porsjonspakker og fryse ned så du har i bakhånd til kommende julemiddager