Etter en god pinnekjøttmiddag kan det hende vi har flaks og får igjen litt pinnekjøttrester. Rens pinnekjøtt for bein og fett, del kjøttet opp i strimler eller biter
Ellers er vel det meste av sau som fortæres her mer av typen pinnekjøtt. Du kutter løken opp i ringer eller båter, skreller gulrøttene og deler dem opp- så tar du både gulrøttene og løken og legger i et stekebrett med litt høg kant, hiv også vannet oppi her (du kan også ha en liten skvett vin oppi nå, om du synes det er godt)
Pinnekjøtt med vossakorv. Oksestek med fløtegratinerte poteter, stekte grønnsaker og portvinsaus ♪. Har du igjen rester av pinnekjøtt kan du lage en smakfull suppe
klare med pinnekjøtt, poteter og kålrotpuré. Men den går også fint til en søt, iskald dessertvin. Eller pinnekjøttet, skal det være røkt eller urøkt, skal bjørkepinner koke med, hvor lenge skal det ligge i vann for å trekke ut salt
Her fikk jeg muligens smisket meg til en innføring i tørka pølser som passer til pinnekjøtt, og ikke minst fikk jeg en oppskrift på "Ungarske grillpølser" fra Steinar Lund som er sjefen på "Sandøya båtbyggeri"
Vaflene kan også serveres med andre rester av julematen, som pinnekjøtt, ribberester, sylte,. Har du igjen kokte mandelpoteter etter middagen kan du bruke dem i potetvafler