Pinnekjøtt salting oppskrifter

Pinnekjøtt

Pinnekjøtt

Pinnekjøtt – slik får du det garantert saftig. Legg pinnekjøttet i vann natten over. Sil av grønnsakene og kok pinnekjøttet i grønnsaksbuljongen i en time eller til kjøttet er mørt
Pinnekjøtt (nesten) som på Sunnmøre

Pinnekjøtt (nesten) som på Sunnmøre

Men han er ikkje den einaste som droppar den obligatoriske dampinga, og heller trekker pinnekjøttet i vatn eller ein buljong av gode smakar
PINNEKJØTT I LEIRGRYTE OG KÅLROTSTAPPE

PINNEKJØTT I LEIRGRYTE OG KÅLROTSTAPPE

Å koke pinnekjøtt i leirgryte er utrolig smart. pinnekjøttkraft. Vi har verdens beste pinnekjøtt, kortreist kjøtt fra Øyvind Terjesen, Utne
Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Skal man tro vestlendingene blir det ikke jul før pinnekjøttet står på bordet. Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Pinnekjøtt

Pinnekjøtt

Legg pinnekjøttet i vann for rehydrere over natten før det skal spises. Legg pinnekjøttet, med det dårligste kjøttet nederst, på risten
Pinnekjøtt (på min måte)

Pinnekjøtt (på min måte)

Pinnekjøtt er tradisjonsmat og tilberedes akkurat likedan hvert eneste år. Hos oss bruker vi pinnekjøtt på juleaften og som oftest på nyttårsaften også
PINNEKJØTT - BULJONGKOKT

PINNEKJØTT - BULJONGKOKT

buljongkokt pinnekjøtt. buljongkokt pinnekjøtt på Hellstrøms vis. tradisjonelt dampkokt pinnekjøtt. Hellstrøm anbefaler røkt pinnekjøtt til denne retten,
PINNEKJØTT i Crock-Pot ? Dampet i ØL

PINNEKJØTT i Crock-Pot ? Dampet i ØL

Pinnekjøtt er saltede og tørkede ribbenssider fra sau eller lam, produseres både røkt og urøkt. Pinnekjøtt er den beste julematen jeg kan få, med vossakorv og kålrotstappe som tilbehør
Pinnekjøtt i kombidampen

Pinnekjøtt i kombidampen

Du kan godt benytte kombidampen til steaming av pinnekjøtt. Vann ut kjøttet i alle fall dobbelt så lenge som det står på pakken

Pinnekjøtt som testes

Man MÅ ikke bruke øl og akevitt til pinnekjøtt. Hverken pinnekjøtt, øl eller andre matvarer. Pinnekjøttet fra Nordfjord kjøtt er klart til damping, med noen bjørkepinner under, for de som liker den smaken
Lapskaus med røykt pinnekjøtt og pølser

Lapskaus med røykt pinnekjøtt og pølser

Jeg fant jeg fant, nei egentlig viste jeg om at det lå ferdig kokt pinnekjøtt i fryseren. Nå var det ikke så mye pinnekjøtt som jeg innbilte meg, men bare litt gir en himmelsk smak, så får man heller ha i litt pølse
Torsk & pinnekjøtt !

Torsk & pinnekjøtt !

Bruk restene etter pinnekjøttmiddagen i denne nydelige retten. Det salte pinnekjøttet smaker helt nydelig til hvit fisk
Slik lykkes du med pinnekjøtt

Slik lykkes du med pinnekjøtt

Her får du mine råd til hvordan lykkes med pinnekjøtt på menyen. Å tilberede pinnekjøtt er ingen matematisk oppgave, men heller en matfaglig oppgave med flere mulige svar
6 måter å lage pinnekjøtt på

6 måter å lage pinnekjøtt på

Pinnekjøtt er den ultimate julemiddagen, men det finnes mange måter å lage den på. Endelig pinnekjøtt. Her får du svaret på pinnekjøttets mange utfordringer og mysterier
Sunn pølsegrateng

Sunn pølsegrateng

Du kan vaiere denne retten med andre typer kjøtt (for eksempel renskåret svinekjøtt, kylling eller pinnekjøtt) og grønnsaker og sterkere krydder
Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

Ribben ble tørrsaltet til pinnekjøtt.  Ved røffere og større kjøttstykker trenger de lenger saltingstid for at saltet skal trenge inn i hele kjøttet