Porter saus oppskrifter

Asiatisk glasert short ribs

Asiatisk glasert short ribs

) I oppskriften har jeg også brukt porter som en del av marinaden som gir en viss karamelisering og sødme, men som også gir en interessant vri på smakene

Barcelona-ferie

Ellers hadde alle tapasstedene vi var innom Patatas Bravas, stekte poteter med hvitløksmajones og en spicy tomat-paprikasaus
BBQ saus med vørterøl

BBQ saus med vørterøl

BBQ saus som kan lages på vørterøl, eller stout/porter øl. Denne sausen er lett å lage og holder seg greit i ca 2 mnd i kjøleskapet, flott til alle typer grillmat. 2 ss Worcestersaus. 2 ss Worcestersaus
Fulle villsvin i øl og honning saus.

Fulle villsvin i øl og honning saus.

Gjerne en porter. Gjerne en porter. Egentlig er dette en eldgammel rett fra Sachsen i Tyskland. Men, fulle villsvin kan man finne overalt det er villsvin
Slowfood Friday – Pulled pork med potetpuré

Slowfood Friday – Pulled pork med potetpuré

Langtidsbraisert Røkt Svineknoke med hjemmelaget bbq-saus gratinert med potetpuré. Lag BBQ sausen fra denne oppskriten Fjern skinn og bein fra kjøttet, og plukk det lett fra hverandre med en gaffel
Lammeskank i vin, øl og sjokolade

Lammeskank i vin, øl og sjokolade

dl mørkt øl (brown ale, stout eller porter). bruke både øl, vin og sjokolade i sausen må vel sies å gi full
Fylt kylling med bacon

Fylt kylling med bacon

Saus. Fylt kylling er alltid snadder, og kan egentlig fylles med det du vil. Denne gangen valgte jeg ost og ingefær, og snurret kylling med bacon

Øl og mat!

I boka Radical Brewing av Sam Calagione, stifteren av Dogfish Head, finnes det en flott oppskrift på grillsaus med porter
Is med øl-saus

Is med øl-saus

Her kan man også bruke en bra porter. Bokkøl-Parfait med eple-ingefær saus. Her kan man også bruke en bra porter

Carbonnade flamande

Ønsker du en litt tykkere saus, kan du bruke maisennajevner. 50 cl stout eller Porter. Del kjøttet i 50 g store stykker og brun dem på alle sider i en panne

Pastasalat med ost

Bland sammen crème fraîche, frisk dill, presset hvitløk, sennep, sukker, salt, pepper og hvitvinseddik til saus