Provence potet Laurette. 30. 01. 2016 kl. 16. 25 i. Tilbehør. 2 kommentarer. Denne poteten er helt magisk. 150 g vannbakkelsrøre
200 g mandelpotet
50 g parmesan, revet
Ferske urter som rosmarin og timian, finhakket
Salt og pepper
1 liter solsikkeolje
Poteter, potetmos eller pommes frites. Krydre bitene med salt, pepper og rosmarin eller annet provence krydder og la det stå i kjøleskapet mens du kutter opp grønnsakene
Tilbehør Ingredients 1 stor søtpotet 1 stor potet 1 løk 5 ss olivenolje, Mantinea O&CO 1 dl parmesan, revet 1 fedd hvitløk, finhakket 1 ts urtesalt for pasta og salat O&CO 1 ts provence urtemix O&CO ¼ ts peppermix O&CO Instructions Rensk potet og løk, skjær de i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin
Provence krydder (kan sløyfes eller bruk timian). 2 poteter i båter. 2 poteter. En enkel, men veldig god lakserett med bakte grønnsaker og en frisk gremolata av yoghurt
Kokte, kalde poteter, i skiver. Dryss på flaksalt og nykvernet pepper og klipp over bladpersille, timian, basilikum, oregano eller det du har av grønne urter, gjerne Herbes de Provence
På bildene ser du at det brukt søtpoteter i skiver istedenfor potetbåter – det er et godt alternativ, fordi denne matretten kan varieres både etter årstid og det du har i kjøleskapet
Legg poteter, squash, tomater og hvitløk lagvis i en ildfast form. Grunnen til at jeg sier hjemmelagde karbonader «fransk innspill», er fordi blandingen av hvitløk og rosmarin gir en smak av Provence