Poteter provence oppskrifter

Provence potet Laurette

Provence potet Laurette. 30. 01. 2016 kl. 16. 25 i. Tilbehør. 2 kommentarer. Denne poteten er helt magisk. 150 g vannbakkelsrøre 200 g mandelpotet 50 g parmesan, revet Ferske urter som rosmarin og timian, finhakket Salt og pepper 1 liter solsikkeolje
Potetsalat fra Provence

Potetsalat fra Provence

Det er særs viktig at de ikke kokes for mye, skal heller være litt harde (senere på året kan du velge amadinepoteter eller såkalte partypoteter)
Tapas!

Tapas!

Ha på olivenolje, maldonsalt og provence krydder. Ovnsbakte poteter (4 kg med poteter). - Mandelpoteter delt i 2
Coq au vin

Coq au vin

Poteter, potetmos eller pommes frites. Krydre bitene med salt, pepper og rosmarin eller annet provence krydder og la det stå i kjøleskapet mens du kutter opp grønnsakene
Fårikålgryte med ny vri - Anbefales!

Fårikålgryte med ny vri - Anbefales!

Gryta putret og kokte i går kveld så det var bare å varme opp i dag med kokte poteter til.   hans lammegryte med smak av Provence
Gratinert søtpotet

Gratinert søtpotet

Tilbehør Ingredients 1 stor søtpotet 1 stor potet 1 løk 5 ss olivenolje, Mantinea O&CO 1 dl parmesan, revet 1 fedd hvitløk, finhakket 1 ts urtesalt for pasta og salat O&CO 1 ts provence urtemix O&CO ¼ ts peppermix O&CO Instructions Rensk potet og løk, skjær de i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin
Fransk potetterrine

Fransk potetterrine

Jeg bare elsker poteter og spesielt gratinerte. Denne potetterrinen smaker deilig av frisk timian og provence krydder
Cowboyfrokost med grillrester

Cowboyfrokost med grillrester

Kokte, kalde poteter, i skiver. Dryss på flaksalt og nykvernet pepper og klipp over bladpersille, timian, basilikum, oregano eller det du har av grønne urter, gjerne Herbes de Provence
Bakte grønnsaker

Bakte grønnsaker

På bildene ser du at det brukt søtpoteter i skiver istedenfor potetbåter – det er et godt alternativ, fordi denne matretten kan varieres både etter årstid og det du har i kjøleskapet
Lapskaus med rester av skinkestek !!

Lapskaus med rester av skinkestek !!

Skrell poteter, gulrøtter og pastinakk. Tilsett kjøttfond/buljong og provence krydder. 800 g poteter. 2 ts provence-krydder. 800 g poteter. 2 ts provence-krydder
Hjemmelagde karbonader med fransk innspill

Hjemmelagde karbonader med fransk innspill

Legg poteter, squash, tomater og hvitløk lagvis i en ildfast form. Grunnen til at jeg sier hjemmelagde karbonader «fransk innspill», er fordi blandingen av hvitløk og rosmarin gir en smak av Provence