Det viktigste kokken må passe på med en potetsalat er å ikke koke i stykker potetene. Det er en ganske enkel affære bestående av poteter (naturligvis, egentlig den eneste obligatoriske ingrediensen i en potetsalat), rødløk, fennikel, kapers og persille, samt en skarp dressing av grov og glatt sennep, hvitløk, god olivenolje og litt sitronsaft
I mellomtiden, yngel lardons med masse svart pepper til de er gyllen. 3 ss Dijon sennep. For dressing sette oljer, sennep og eddik i en bolle med ¼ ts hver salt og pepper og visp hardt i 3 minutter. 3 ss Dijon sennep
Noen vil ha med purre isteden for løk, noen må ha mais, sennep, ja listen er lang. Men med denne oppskriften så føler jeg at jeg alltid klarer å tilsette det folk ønsker hver gang, uten å måtte forandre på selve grunnoppskriften, og det er jo fantastisk
Lag dressingen ved å ha sennep, eddik, honning og sitron i en liten skål, rør godt sammen og tilsett oljen mens du rører godt, ved å begynne med det sure først, skiller ikke dressingen seg så lett
Denne potetsalaten kan lages med olje isteden for majones også. Mange som sliter med melkeallergi og andre intoleranser for mat kan ikke spise den vi kan kjøpe i butikken
Smak til med salt og pepper. Ha sennep, honning og sitronsaft i en bolle. Om du ønsker kan du vende inn grønne erter eller kokte aspargestopper i potetsalaten