For hver bit du tar av det nybakte rundstykket med ripsgelé, blusser drakampen opp på ny. Ripsgelé er et fyrverkeri i syltetøyverdenen (og det finnes en slik), og fortjener å bli oppdaget
Jeg hadde en stor pose rips, en god del solbær og litt diverse andre skogsbær. Etter litt googling kom jeg frem til at rundt 400-500g sukker per liter råsaft er vanlig
I tillegg til ripsgelè, lagde jeg også råsaft av rips og rørt jordbærsyltetøy. (*Et godt tips for å sjekke at blandingen er tykk nok, er å ta "gele testen" Ta en spiseskje med ripssaft på en tallerken
* Koking av saft i saftmaskin* Tillaging av råsaft* Tillaging av solsaft ( som skal stå seg frem til jul, da det blir solbær-saft)* Syltetøy-koking med og uten konserveringsmiddel ( plomme,rips,blåbær, bringebær, stikkelsbær og rabarbra m
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Jeg foretrekker å ta utgangspunktet i ferdig råsaft, f. Kirsebær, bringebær, rips, og jordbær er de vanligste å bruke, men også solbær og blåbær har tradisjonelt fått være med