Rødvinssaus med fløte oppskrifter

Skinkestek med rødvinssaus

Skinkestek med rødvinssaus

Hell over fløte og kraft fra steken. I morgen er det søndag, og hva med å diske opp med en god gammeldags søndagsmiddag
Lammestek med klassisk tilbehør

Lammestek med klassisk tilbehør

Rødvinssaus. Fløtegratinerte poteter. Fløtegratinerte poteter. Lammestek/lammelårRotgrønnsaker etter ønske2 pk charlottløk1 hel hvitløkFrisk rosmarinSalt og pepper5 dl rødvin PoteterOst1/2 l fløte (til fløtegratinerte poteter). Ta frem kjøttet en stund før det skal stekes slik at det får romtemperaturGni kjøttet godt med salt, pepper, hakket hvitløk og frisk rosmarinVarm stekeovn til 125 oCHa charlottløk, hele hvitløksfed, gulrøtter, sellerirot og persillerot i langpanne og tilsett 1l vannLegg i låret og stikk inn steketermometer. Krydre med salt og pepper og ha i fløte så det så vidt dekkerStek i ovn på 200°CStrø over ost etter 20 minutters steketid. De skal henge sammen i bunnenPensle potetene med smeltet smør og krydre med salt og pepperStekes på 200 grader i ca 45 minutter til de er møreStrø over raspet ost de siste 20 minuttene. 8-10 dl stekekraft5 sjalottløk20 g smør5 dl rødvin1-2 ss soyasaus1 ss brunt sukker, balsmico eller ripsgeleSil stekekraften og tilsett evt vann med en god fond for å oppnå 8 dlFres finhakket sjalottløk i litt olje eller smørTilsett rødvin og la det koke ned til ca halvpartenSpe på med kjøttkraften og smak til med salt og pepperLa dette småkoke i 10 minutterSmak til med soyasaus og evt noe sødme i form av brunt sukker, ripsgele eller balsamocoeddikDersom du ønsker en noe tykkere saus lager du en jevning av kalt vann og hvetemel eller maisenna og tilsetter dette i en tynn stråle samtidig som du rører. 1/2 l fløte
Andeconfit med råstekte poteter, sopp og rødvinsaus

Andeconfit med råstekte poteter, sopp og rødvinsaus

Rødvinssausmed stekesjy og tørket timian var virkelig kronen på verket. Rødvinssaus. Les godt på sausen da noen er ferdige og bare skal varmes, mens andre skal spees ut medfløte og/eller rødvin
T-bone sous vide – en perfekt match

T-bone sous vide – en perfekt match

T-bone sous vide med ertepure, blancherte gulrøtter, saltbakte tomater og rødvinssaus. Ha i smør og fløte og fortsett med stavmikser
Kjøttpudding med italiensk vri

Kjøttpudding med italiensk vri

Pisk egg og fløte godt sammen, ha i kjøtt og brødsmuler og bland godt. Men så sier det seg selv at det vil bli en ganske tam og smakløs opplevelse, så da fyller du den såklart med alskens velsmakende snadder
Urtemarinert lammekarre med rustikk potetmos

Urtemarinert lammekarre med rustikk potetmos

Jeg brukte kun stekesjyen som saus, men det smaker nok godt medrødvinssaus til. Brun lammekareen raskt i stekepanna før du tilbereder kjøttet medium stekt i ovnen på lav varme
VERDENS BESTE PINNEKJØTT

VERDENS BESTE PINNEKJØTT

Helstekt lammelår med ovnsbakte grønnsaker, potetgrateng og rødvinssaus. Verdens beste pinnekjøtt kokt på mandepotetrist med vørterøl
Coq au vin

Coq au vin

eks rødvinssaus, tomatsaus osv. Hane er vanskelig å få tak i, slik at denne retten stort sett lages med kylling
Okseribbe sous vide med mye godt attåt

Okseribbe sous vide med mye godt attåt

Okseribbe sous vide med potetstappe, ovnsbakte rotgrønnsaker og squash med en fyldig rødvinssaus. Visp inn Dijon, fløte og smør
Fritt vilt…på jakt etter perfeksjon

Fritt vilt…på jakt etter perfeksjon

Helstekt hjortefilet med glaserte rotgrønnsaker, kremet sopp og rødvinssausmed sjokolade. Sviddå måtte finne seg i å stå hjemme med tørt basseng