Jeg har tatt utgangspunkt i at man ikke har tilgang til fersk/upasteurisert melk (det har ikke jeg ennå), men de fleste av oss har tilgang til litt upasteurisert ost og rømme fra velassorterte dagligvarebutikker
Det er fiskeavdelinga sin versjon av lapskaus, restane av fisk og grønsaker kokt til godt over grensa av det akseptable, som kjapt kan diskast om til eit lite kvardagsleg festmåltid
Vi proevde med baade torsk, lange og lyr. Dekk botnen av ein godt reingjort stamp med grovsalt. Laken må være helt kald før du legger torskefileten i den
Legg fisken på toppen av blandingen, krydre den med paprika, så den er god og rød. Skjær halve limen i skiver og legg den på fisken, press saften av den andre delen og ha over fisken
Det sitter pein i fileten, disse fjernes enklest etter røyking da slipper kjøttet bedre. Siden jeg ikke kommer til å få plass en ukemeny før i morgen, man må jo vente på lønn må vite, kan jeg jo bare fortsette med noen innlegg litt på siden av prosjektet, og hva passer bedre i januar enn å mimre om tapte sommere og det bløde Sørlandet
Framgangsmåte for kaldrøykingavtorsk/skrei eller hyse/kolje eller kveite(skiver). I barndomen til far min, lenge før dei fekk fryseboks heimen, var lettsalting – og eventuelt røyking – av kvit fisk heil nødvendig for å sikre mat på bordet på dagar med dårleg ver, dårleg fangst eller andre orsakar til at fersk fisk ikkje var å få
Men dersom du pimpar opp råvarer av det mest klassiske slaget frå kysten vår, kan du til og med oppleve at tenåringar som verken er fiske- eller grønsakselskarar nesten sleiker tallerkenen tom
Fjern bunnen av hjertesalaten, vask salatbladene og tørk dem. Fordel den røykte torsken i fine flak. Del de hardkokte eggene i små firkanter ved hjelp av eggedeleren