er også nydelig til norsk tradisjonsmat som fenalår, fårikål, rakfisk og. Akevitt er en omskriving av det latinske begrepet ”aqua vitae”, som betyr livets vann
I forrige uke var vi igjennom rakfisk, ribbe og juletorsken. Salat med varmrøkt pepperlaks, egg, krutonger, syltet rødløk, oliven, kapers og sennep-vinaigrette
De helt obligatoriske, ribbe, julepølse, medisterkaker, lutefisk, pinnekjøtt og rakfisk,. Vi ba om en flaske vin, fikk ikke noe vinkart men spørsmål om hvilket land vi ønsket vin fra
RAKFISK. Jeg brukte koljekaker fra Innlandets -og kanskje Norges beste fiskebutikk, lettvint og godt. Da setter vi oss rett og slett ned og "et rakfisk"
Husker tilbake til de laaaaange middagene med ribbe, surkål, rakfisk, lutefisk, pinnekjøtt likte jeg og kalkun var greit, hadde det ikke vært for den forferdelige rosenkålen
Men, viss man vil ha vin da. Tradisjonen i Norge er å drikke øl og akevitt til rakfisk. Ellers lever vinen utmerket opp til duften med sin flotte fruktige smak
Du kan godt også bruke annen musserende vin, men ekte Champagne er lagret lenge på døde gjærceller og det skapes derfor en umami-lignende virkning i vinen som du også finner igjen i rakfisken