Mandag hadde jeg folk på raspeballer (oppskrift på glutenfrie HER og vanlige rasper finner du HER)og det betyr rester i mange dager, og at alle gjestene pluss enda flere fikk nyte godt av maten
I går skulle jeg ha besøk og skulle servere raspeballer. Men jeg fikk ikke tak i saltfårekjøtt, og da var ikke alternativene mange, og jeg måtte forsøke noe jeg ikke kan huske at jeg har gjort før, nemlig saltekjøtt
Komper er stort sett bare potet, hvetemel oglettsaltet sideflesk, men ved å for eksempel bytte ut noen av potetene med søtpotet, servere grønnsaker ved siden av eller bytte lettsaltet sideflesk med renere kjøtt kan det fort ende opp som et sunnere måltid
Da bruker jeg å forme en raspeball i hånden og ha den opp i det kokende kraften (bruk en så stor panne at du kan koke både kjøttograspeballer sammen, det gir en veldi god smak)
Besøkene og middagene jeg fikk der sitter som et kjært og godt minne, kanskje spesielt raspeballene, eller «Klöße», med saltkjøttog pølser som hun laget
I dag ble det pølse og bacon, men det aller beste er selvsagt pinnekjøtt. I dag har jeg debutert som raspeball-kokk, og ettersom raspeballer er noe av det beste jeg vet, synes jeg det var litt stas å endelig lage det selv
en bolle av potet, mel, saltog vann, av og til fylt med fleskebiter og servert med sirup, duppe, stekt flesk, kålrabibiter, kålrabistappe eller saltkjøtt ved siden av