Rester fungerer godt å fryse ned og bruke senere som raske og gode restemiddager, salater, supper o. Helstekt kalkun er en nyttårsmiddag jeg har hatt tradisjon for å lage helt siden mannen min fridde til meg på nyttårsaften for noen år siden
Holdt seg veldig bra i kjøleskap i plastboks/folie ol, og restene ble brukt både til nattmatpizza (tomat, pølse, ost – tre minutter under grillen) og som erstatning til nanbrød da vi på tredje restemiddag av nyttårskalkunen gikk for indisk vri med kalkoen biryani, mango pickle, mango chutney og yoghurt naturell + colemans garden mint
Mat blir det nok av hver jul ,så nå må jeg spise opp litt restemiddager pluss litt annet jeg har. Siden vi var borte på nyttårsaften kjøpte vi inn en kalkun som vi kunne ha før nyttårsaften,delte en 6 kg kalkun opp i stykkningsdeler pågrunn av da er det lettere å håntere en og steke den,har litt av den igjen men ikke så mye,beina blir kokt kraft på ettrrhvert,lurt å utnytte alt på kalkunen,krafta kan man bruke til supper,middager,sauser,osv
Deilige restemiddager. Tin kalkunen i kjøleskap eller på et annet kjølig sted (to døgn). Du kan også tine kalkunen på kjøkkenbenken, det tar ca ett døgn