Familieselskap med Asiatisk ribbe, wokgrønnsaker, krydderstekte poteter og bulgur. Grilling av svinekoteletter og kylling med ovnsbakte rødbeter, løk, gulrøtter og hvitløk
Du kan lage ribbene ferdige (fram til grillinga), lage sausen og kutte opp og krydre grønsakene. Når det gjeld grisen er det vår trong til bacon og juleribbe som reddar dei meir ukurante delane av grisen
Gris oppfostret på sopp i Verdal, ribbestykket så perfekt ut for grilling. Regn 250 g beinfri ribbe per person, her er det kjøttsmaken som skal framheves – så krydringen begrenses til grovmalt salt og pepper som gnis godt inn. Mens grillingen går mot slutten surres ca 1/3 stort eple, en selleristilk og 2 sjalottløk per person – alt kuttet i små biter – i stekepanna inne
Mange jegere slenger hale, hode, ribber og innvoller i søpla. Her er min fabelaktige Lean Mean Fat Reducing Grilling Maschine, designet av eks-proffbokseren George Foreman
Det drar seg mot høysesong for ribbe og i forbindelse med en utfordring på grillet. Klarte vel i snitt å holde ca 188-195˚C men det gikk litt tregt så vannpanna ble etterhvert tatt ut for mer direkte grilling. Bruker her en tynnribbe på 1,2 kg. En tynnribbe på 1,2 kg. Bruker her en tynnribbe på 1,2 kg
RibbeSaltPepperHvitløkspulverFørst ble ribben tint i kjøleskap, det tar noen dager. Vi pakket ribben inn i tre lag folie slik at ikke fuktigheten skulle fordampe
Man skjærer da bort det nederste "leddet" og får en litt penere ribbe. Pakkene er kun merket med svineribbe og det er ikke alltid lett å få greie på hvilken del det er