Rygg- benet steker med og blir gode grillben på julelunchen. tynnribbe med svor, evt midtribbe. (”kokes” hvis gul, stekes direkte hvis ikke) Får du allikevel problemer med svoren, bruk grillen de siste minuttene
For meg er det ikke julaften uten ribbe med sprø svor. Det ligger veldig mange oppskrifter der ute på ribbe, men dette er den jeg alltid bruker og som har gitt meg flott resultat hver eneste gang
Her i huset spiser vi ikke ribbe bare til jul, men også i påsken blir det tilberedt ribbe. I år ville jeg forsøke å lage ribbe på en annerledes måte, krydret med asiatiske krydder og utradisjonelt tilbehør
Har prøvd meg flere ganger med ribbe i dampovn uten å lykkes helt, det står mye rart på nettet. Jeg bruker «ribbeform/rist, men du kan godt bruke omvendt fat eller kuler med aluminiumsfolie i langpanna
Ribbestykket bør saltes og pepres ett eller to døgn før det skal stekes. Det er vanskelig å angi eksakt steke tid for kjøttet, tykkelse og kvalitet er avgjørende, men når det gjelder denne tilberedningen, vil jeg si at det er bedre med litt for lenge enn litt for kort
Her er hvordan jeg lager min ribbe med sprø svor, og en liten vri med noen godsaker i langpannen. Mange som har dampovn bruker den lite, fordi de ikke vet hvordan man bruker den
Fennikelstekt ribbe med karamellisert rødkål - Den retten passer året rundt og du kan servere den som et smørbrød eller som her, med en deilig fløyelsmyk potetpuré med parmesan