Jeg hadde mitt første forsøk påribbe med Eyvind Hellstrøm ved min side. Det ligger veldig mange oppskrifter der ute påribbe, men dette er den jeg alltid bruker og som har gitt meg flott resultat hver eneste gang
Vi spiser ribbepå juleaften og i år som i fjor blir det ribbe ala Hellstrøm. Lag fine små ruter på svoren med en skarp kniv, type tapetkniv eller barberblad
Oppskrift på saktesteikt ribbe med sprø svor. Men ettersom steikeomnen min ikkje er eit vidunder, har eg gått på nederlag som er vanskeleg å takle for ein mann…
og jeg som ikke er Hellstrøm, mat-Tina eller Ingerid Espelid… ei heller noe i nærheten… Og når jeg avslører at jeg fikk oppskriften av min frisør lurer du kanskje på om jeg har kaffilurktet litt hardt i det siste…
Først ut er italienske «porchetta», eller det usexy navnet ribbe, som det heter på norsk. Ribbe minner om tung julemat man spiser en gang i året, mens «porchetta» lyder eksotisk, innbydende og spennende
Ribben lager jeg påHellstrøms måte. Over halvparten av Norges befolkning spiser ribbepå julaften. I går rutet jeg svoren, krydret den med salt og pepper på begge sider og la den i kjøleskapet under plastfolie