Ribbe på hellstrøm oppskrifter

JULE RIBBE

JULE RIBBE

Jeg hadde mitt første forsøk ribbe med Eyvind Hellstrøm ved min side. Det ligger veldig mange oppskrifter der ute ribbe, men dette er den jeg alltid bruker og som har gitt meg flott resultat hver eneste gang
Ribbe

Ribbe

Legg ribben et fat med den sprø svorsiden opp. Snitt svoren med barberblad eller en meget skarp kniv kryss og tvers
Ribbe med hvitløk ala Hellsrøm

Ribbe med hvitløk ala Hellsrøm

I dag skal vi ta jula litt forskudd, og lage en tynnribbe med hvitløk, sånn som superkokken Eivind Hellstrøm gjør det

Helstrøms Juleribbe

Vi spiser ribbe juleaften og i år som i fjor blir det ribbe ala Hellstrøm. Lag fine små ruter svoren med en skarp kniv, type tapetkniv eller barberblad
Langsteikt  juleribbe  med  sprø  svor

Langsteikt juleribbe med sprø svor

Oppskrift saktesteikt ribbe med sprø svor. Men ettersom steikeomnen min ikkje er eit vidunder, har eg gått nederlag som er vanskeleg å takle for ein mann…
For å få den beste ribben starter du forberedelsene nå!

For å få den beste ribben starter du forberedelsene nå!

og jeg som ikke er Hellstrøm, mat-Tina eller Ingerid Espelid… ei heller noe i nærheten… Og når jeg avslører at jeg fikk oppskriften av min frisør lurer du kanskje om jeg har kaffilurktet litt hardt i det siste…
Rib me baby, rib me all night long…

Rib me baby, rib me all night long…

Først ut er italienske «porchetta», eller det usexy navnet ribbe, som det heter norsk. Ribbe minner om tung julemat man spiser en gang i året, mens «porchetta» lyder eksotisk, innbydende og spennende
Första ribben är stekt

Första ribben är stekt

Ribben svisja jag förbi i en afär och fick så lust ribbe i lompe med massa god svensk söt stark senap

Hva er kosttilskudd

hjemmelaget lavkarbo spagetti med hjemmelaget kjøttkaker (kjøtt er ikke lenger i mitt daglig kosthold, kun om høsten og jul – fårikål og ribbe
Ribbe frå riksguruane sitt kjøkken

Ribbe frå riksguruane sitt kjøkken

Men Eivind Hellstrøm gjer det same som meg når han lagar ribbe sin måte, ved å skape ein base for endå meir god saussmak basert rotgrønsaker
Velkrydret ribbe

Velkrydret ribbe

sommerstid er det for eksempel knallgodt å ha ribben grillen den siste halvtimen av steketiden
Norges julemiddag - ribbe

Norges julemiddag - ribbe

Ribben lager jeg Hellstrøms måte. Over halvparten av Norges befolkning spiser ribbe julaften. I går rutet jeg svoren, krydret den med salt og pepper begge sider og la den i kjøleskapet under plastfolie

Julen 2012

Vi spiste som vanlig ribbe og julepølse med tilbehør. Julestrømpene var også fylt opp, og hang pent trappegelenderet