Ribberull koking oppskrifter

Hjemmelaget ribberull

Hjemmelaget ribberull

Sylte har blitt en tradisjon her i huset hver jul, men i år hadde jeg lyst til å prøve meg på ribberull også
Ribberull ala kjøkkenmagi

Ribberull ala kjøkkenmagi

Ribberull hører julen til for meg. For første gang har jeg laget ribberull, det er veldig enkelt, og man trenger ikke stor syltepresse for å få bra resultat

Julepålegg: Ribberull til jul

Ribberull høyrer til på påleggsfatet til jul. Ribberull er langt enklare, du får ribbe overalt, og terskelen er langt lågare for å gå i gang
Porchetta – perfekt italiensk ribberull

Porchetta – perfekt italiensk ribberull

Porchetta er den møraste ribberullen du kan tenke deg, med sprø svor som rein bonus. På Sardinia blir ribberullen kalla «porceddu» og blir steikt i vedfyrte omnar med einer og myrt over glørne
Italiensk porchetta

Italiensk porchetta

Porchetta kan omsettast til ribberull på norsk, for ribba er jo ei flott råvare heile året, ikkje berre til jul
Fikenkompott

Fikenkompott

Ribberull og surkål04. Fiken er en del av snadderet som holder julen til. I luke 16 skal vi ta for oss kompott av fiken
Hjemmelaget surkål på 1-2-3

Hjemmelaget surkål på 1-2-3

Ribberull og surkål04. Ribbe, surkål, eple og røstipotet. En restemiddag etter helgen. Ekte hjemmelaget surkål skrev jeg om 5
Rødkål

Rødkål

Ribberull og surkål04. Pakk rødkålen tett på sterile glass, så holder den seg hele julen. 3 dager igjen til jul og på tide å begynne på julemiddagen
Syltet rødkål

Syltet rødkål

Ribberull og surkål04. Sylte med syltet rødkål er veldig godt. I går la jeg rødkål til marinering, som jeg i dag skal lage til skikkelig julerødkål

Ribberull med hvitløk og urter

Det som er litt gøy med ribberull, er at du kan lage den litt før jul, og fylle den med hvitløk og urter
Ribberull

Ribberull

Skjær bena av ribben. Del den i to på langs og skjær nesten gjennom. Brett ut ribben til et langt stykke
Førjulstapas

Førjulstapas

Eg lagde to variantar, ein med røykalaks og ein med ribberull. Lefsebuss med ribberull. To pakkar ribberull
Ribbe på italiensk

Ribbe på italiensk

Legg på ribberullen og dekk tett med folie. En deilig variant av ribbe, benfri og med spennende krydder
Julemat tips!

Julemat tips!

Tortillaruller med ribberull, rødløksrelish, eple, ruccola og rømme. Legg relish (avkjølt), ruccola salat, ribberull, grønne epler i biter og litt rømme på midten i hver lefse,
Surkål

Surkål

Samtidig er kald surkål deilig tilbehør på brødskiven sammen med litt ribberull, eller annet godt julepålegg

Ribberull med hvitløk

velg tynnribbe med bra fordeling av fett og kjøtt. Stykket bør være stort nok til å rulles sammen. Snitt svoren i litt tettere ruter enn juleribba, snu stykket og skjær ut det som måtte være av ben