Med blanding av rips, solbær og aroniabær føltes sommeren LITT nærmere. Jeg har fremdeles bær i frysen,og hjemmelaget saft hjelper på ventetid mot sommer
La saften koke til det slutter å skumme. Hell saften på steriliserte flasker eller glass (varmet i ovn på 140°C i minimum 20 minutter), sett på kork og avkjøl. 1 kg blåbær (eller rips, solbær eller bringebær)
I år har vi hatt en god kirsebærhøst – faktisk det eneste vi har hatt noen høst av i det hele tatt, siden morellene var ribba da vi kom fra ferie, og all ripsen ble tatt av fuglene i natt
Ha philadelphia og melis i en annen bolle, her kan du bruke kjøkkenmaskin om du ønsker, pisk det raskt sammen og pisk inn hele rips sammen med limezest og limesaft
Ripssaft er uten tvil min favoritt, den smaker rett og slett himmelsk. ) Derfor har jeg vært å pelt rips flere steder de siste dagane og til våren skal jeg absolutt plante noen kjerr heime
usikker på, om er fakte eller fleip ettersom rips jo helst. Frosne Rognebær ble fylt i saftkoker og deretter kokt med sukker en 10-20 minutters tid, før den ble helt på glass, etter å ha smaktes til med enda mer sukker enn det som egentlig skulle i. liter saft, men etter å ha smakt litt vil jeg si at 1,2 kilo er mer passelig, Tenker at når det gjelder rognebærgelè skal man ikke spare på sukkeret
Sammen med nystekte kanelboller fikk de også hjemmelaget ripssaft. Når vi var i sverige fikk jeg endelig skrevet ned svigermor sin oppskrift på verdens godeste kanelboller