Denne uken skal det bugne over av rogn på bloggen min. Tradisjonelt er rogn et matemne som er blitt verdsatt over hele kloden vår og noe naturfolk kunne reiste langt for å skaffe seg
D. e. t. r. f. b. u. a. –. o. g. d. h. l. i. å. s. k. ,. v. n. y. p. m. …. 1. L. ø. j. 2. M. H. B. æ. 5. 0. R. /. E. K. -. (. ). P. F. I. G. c. 3. ×. S. Å. J. N. V. A. T. w. t g. d l
Dagens middagtips er stekt ørret med avokado og rogn. 400 gram norsk ørret i stykker avokado salt pepper sitron smør rogn 1/2 rødløk ris 4 poteter gresk yoghurt /rømme
Skreirogn. Legg rognen til side. Server med kokte poteter, gulrøtter og sjalottløksmør og rogn til. Pakk rognen inn i matpapir, og trekk rognene i 12-13 minutter(kommer litt an på størrelsen)
Topp dem gjerne med Maldonsalt, urter, rogn e. Rustikk helgedigg. Jeg har funnet mange oppskrifter på "djevel egg", men for meg blir dette til syvende og sist mer en fin måte å lage en enkel fingermat eller ølmat som jeg like å kalle det
Du kan lage en sjømatvariant med å bruke rosa dekke on top (bland inn ketchup) og bruke pillede reker, crabsticks, fiskepudding, røykalaks, kaviar, rogn og krepsehaler
Til oppskrifta under er det godt med både rogn og anna etande innmat frå krabben. Du kan og bytte ut eplet med rogn, eller berre pynte med litt rogn – slik som på biletet
Legg i lave dessertglass og pynt med en skive røket laks, litt dill og gjerne litt sort rogn. Hvis jeg måtte leve på en rett resten av livet hadde det blitt denne
Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetning og er røket på tradisjonelt vis, med røkekammer og treflis