Jeg var veldig glad i både skrivarbrød og rømmebrød i barndommen. Tenk hvor mange lefseoppskrifter som kun finnes i hodene til så mange mennesker rundt i hele Norge og som risikerer å dø ut dersom de ikke dokumenteres
avokado, bacon lettuce and tomato sandwich, bakt søtpotet, bakt søtpotet med cheddarost og lettrømme, blomkålsuppe, blomkålsuppe med chorizo, blomkålsuppe med sprøstekt bacon, BLT, BLT sandwich med avokado, BLT-sandwich, brød på 1-2-3, brød uten gjær, brød uten heving, chorizo, enkel sjokolademousse, enkelt brød, enkelt brød i en fei, fisk i folie, grønnsaksspaghetti med tomatsaus, hjemmelaget suppe, irsk sodabrød, kremfløte, kylling og chorizo i form, kyllingfilet, laks, laks i folie, laks med mascarpone i folie, laks og grønnsaker i folie, marinert kylling, mascarpone, mascarponelaks, mascarponelaks i folie, middag med søtpotet, mousse, ovnsbakt søtpotet, rømmebrød, sandwich, søtpotet, sjokolademousse, sjokolademousse med et hint cayenne, sodabrød, squash, squash nudler, squash spaghetti, stekt kjøttpølse, stekte pølsebiter, succhini, sunn blomkålsuppe, sunn suppe, suppe, timian, timianmarinert kyllingfilet, tomatsaus, tradisjonelt irsk sodabrød, vegetable noodles, zoodles, zucchini noodles
Det flotte rømmebrødfatet i koboltblått er fra Gjøvik Glassverk. Øyens Hjemmebakeri i Kvam lager både fettbrød, flatbrød og lumper etter gamle oppskrifter og tradisjoner
En oppskrift med lange tradisjoner, som bakes flere steder i landet. Rømmebrød stekes i krumkakejern og de skjøre brødene skal oppbevares forsiktig i en tett boks
Jeg har spist noe rømmebrød opp gjennom årene og de beste er de som er sprø synes jeg. Dessverre har jeg glemt igjen steketakken i det andre huset og har vært litt for lat med å hente den, men det gjør ikke noe man kan lage rømmebrød i et krumkakejern også
Avkjøl rømmebrød på rist og oppbevar i tett boks eller i fryseren. Bruk et krumkakejern. For best resultat, bør denne deigen stå avkjølt en stund før du steker brødene
Oppskriften har jeg funnet her. Cheddar- og rømmebrød. **)Orginaloppskriften bruker kidneybønner, jeg hadde ikke det og brukte Mexe Beans fra Old el Paso
Når brødene lages med rømme, blir de kalt rømmebrød. Myk opp fettet slik at det er godt å arbeide med. Ha i halvparten av melet, sukkeret, kardemomme og melk