Søt bolle deig oppskrifter

Gode boller! Søt gjærdeig uten melk og gluten

Gode boller! Søt gjærdeig uten melk og gluten

Denne deigen er en fin grunndeig til søt gjærbakst, og kan bakes ut som kanelsnurrer, boller med eller uten rosiner, skolebrød, julekakeboller med rosiner og sukat, og kringle
Søt paideig

Søt paideig

bland mel, smør, melis og salt i en bolle. Når alt er ferdig blandet tar du og knar deigen 2 til 3 ganger med håndroten slik at den blir jevn. (Hvis du dropper Melisen har du den perfekte deig til en pai middag) 250 g hvetemel
Grunnoppskrift, søt gjærdeig

Grunnoppskrift, søt gjærdeig

Denne bruker jeg til boller, kanelsnurrer, kringler og annet. Her er grunnoppskriften min på søtgjærdeig
Boller med sitronkrem og blåbær

Boller med sitronkrem og blåbær

♥ Disse bollene er både søte og litt syrlige. Fyllet som består av hjemmelaget sitronkrem og store blåbær smaker både friskt og søtt på samme tid
Boller med sitronkrem og blåbær

Boller med sitronkrem og blåbær

♥ Disse bollene er både søte og litt syrlige. Fyllet som består av hjemmelaget sitronkrem og store blåbær smaker både friskt og søtt på samme tid
Boller med mandelkrem

Boller med mandelkrem

Søt gjærbakst er ikke noe hastverks arbeid, bolledeigen trenger både kjærlighet og tid, tid til elting, heving, utbaking og heving igjen, men så får vi lønn for strevet når bollene ligger der og det er bare å forsyne seg
Boller med rabarbra i karamellsaus.

Boller med rabarbra i karamellsaus.

Inni bollen dukker søt karamell og syrlig rabarbra opp. Søt gjærbakst. Deigen skal såvidt slippe kantene i bollen, hvis ikke til sett ørlite mer mel til de såvidt slipper
Den klassiske bollen - gjort litt sunnere

Den klassiske bollen - gjort litt sunnere

Søt og luftig. Ha i smøret i terninger og elt med litt høyere hastighet til deigen slipper kantene i bollen Det er mulig du må justere deigen med litt mel etter at du har hatt i smøret, men det ser du
Oppskrift: Skolebrød og boller - lavkarbo

Oppskrift: Skolebrød og boller - lavkarbo

Bolleoppskrift. Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som bolleoppskriften, men husk å gjøre de litt flatere enn vanlige boller og trykk ned midten slik at du kan fylle de med deilig eggekrem med vaniljesmak etter steking
Vårlige solgule boller med påskesmak!

Vårlige solgule boller med påskesmak!

Søt gjærbakst.  Etter litt bytter du til eltekroken,nå justeret du med siste dl hvetemel (eller mer) til deigen såvidt slipper bollen
Brød med Guinness og søt lakris

Brød med Guinness og søt lakris

Rulle ut boller og rundstykker tar jo så lang tid. Deigen skal helst heve i kjøleskap over natten for best resultat, for deretter å etterheves i romtemperatur

Helt andre boller!

Og ekstra gøy er det, når du har litt konditorifarge i deigen. Helt andre boller. Jeg har tilgode å finne den helt rette steketemperaturen – bollene blir lett brune og det ser ikke så stilig ut, men kanskje det finnes en konditorfarge som ikke “brenner seg” der ute
Ein einaste stor bolle

Ein einaste stor bolle

Ein feit, søtdeig må få god tid på seg til å heve, og det å stresse gjer berre at ting går i ball. Elt deigen saman igjen, og form han til ein, stor bolle
Oppskrift: Verdens beste sjokoladekake

Oppskrift: Verdens beste sjokoladekake

Denne kaken er veldig søt og mektig (men også verdens beste sjokoladekake). Del kokesjokolade i små biter og legg dem i en glassbolle eller en annen bolle som tåler litt varme