Denne deigen er en fin grunndeig til søt gjærbakst, og kan bakes ut som kanelsnurrer, boller med eller uten rosiner, skolebrød, julekakeboller med rosiner og sukat, og kringle
bland mel, smør, melis og salt i en bolle. Når alt er ferdig blandet tar du og knar deigen 2 til 3 ganger med håndroten slik at den blir jevn. (Hvis du dropper Melisen har du den perfekte deig til en pai middag) 250 g hvetemel
Søt gjærbakst er ikke noe hastverks arbeid, bolledeigen trenger både kjærlighet og tid, tid til elting, heving, utbaking og heving igjen, men så får vi lønn for strevet når bollene ligger der og det er bare å forsyne seg
Inni bollen dukker søt karamell og syrlig rabarbra opp. Søt gjærbakst. Deigen skal såvidt slippe kantene i bollen, hvis ikke til sett ørlite mer mel til de såvidt slipper
I så fall ikke mer enn til at deigen løsner fra bakebollen. Sånn er det med denne bolleoppskriften. Ikke for mange terninger om gangen, og la de bli eltet inn i deigen før du tilsetter flere
Søt og luftig. Ha i smøret i terninger og elt med litt høyere hastighet til deigen slipper kantene i bollen Det er mulig du må justere deigen med litt mel etter at du har hatt i smøret, men det ser du
Bolleoppskrift. Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som bolleoppskriften, men husk å gjøre de litt flatere enn vanlige boller og trykk ned midten slik at du kan fylle de med deilig eggekrem med vaniljesmak etter steking
Rulle ut boller og rundstykker tar jo så lang tid. Deigen skal helst heve i kjøleskap over natten for best resultat, for deretter å etterheves i romtemperatur
Og ekstra gøy er det, når du har litt konditorifarge i deigen. Helt andre boller. Jeg har tilgode å finne den helt rette steketemperaturen – bollene blir lett brune og det ser ikke så stilig ut, men kanskje det finnes en konditorfarge som ikke “brenner seg” der ute
Ein feit, søtdeig må få god tid på seg til å heve, og det å stresse gjer berre at ting går i ball. Elt deigen saman igjen, og form han til ein, stor bolle
Denne kaken er veldig søt og mektig (men også verdens beste sjokoladekake). Del kokesjokolade i små biter og legg dem i en glassbolle eller en annen bolle som tåler litt varme