Ha rabarbra og rips over i den øverste delen avsaftkokeren. Dersom du ikke har en saftkoker hjemme foreslår jeg at du løper til nærmeste tante/bestemor eller liknende og låner
Det fine med saftkoker er at vannkjelen under gjør at bærene blir dampet og saften renner ned i den midterste kjelen, slik at det bare er å tappe av i slangen etter hvert
Sil av blandingen, men ikke klem for hardt hvis du bruker et silklede. Stikkelsbær er i slekt med rips, og da tenker jeg en stikkelsbærsaft passer helt greit
Når det begynner å bli litt saft så tapper man avsaften. Dette bilde er også lånt fra googel for å vise at man også kan lage saft uten saftkoker, da koker man bærene med litt vann, og siler som vist
Har du tilgang til ripsbær så vil jeg anbefale å lage ripsgelè, det er faktisk ganske enkelt og du trenger ingen saftkoker, kun en stor panne og et klede til å skille saften fra de kokte bærene