Salmalaks risotto oppskrifter

Risotto med laks og epler

Risotto med laks og epler

Risotto er en favoritt, men vel og merke når den er god. Jeg har fått servert mange måltider med dårlig risotto, og det gjør at jeg er litt redd for å bestille denne retten når jeg er på restaurant
Risotto X2

Risotto X2

Legg mesteparten sammen med den ferdige risottoen og bruk resten til å pynte med. Det har blitt plass til 2 risottomåltider den siste uka. En basis risotto lages ved å frese sjalottløk og hvitløk 1 minutt så ha i risottoris og rør rundt på middelshøyvarme til risen blir blank og litt seig i kjelen. 2 finhakket sjalottløk 1 finhakket hvitløksfedd 2 dl risottoris 2 dl hvitvin 7-8 dl kyllingkraft 2 ss smør 1 neve revet parmesan. Risotto # 1 var med Salmalaks og grønnsaker. Risotto # 2 med kantareller. 2 finhakket sjalottløk 1 finhakket hvitløksfedd 2 dl risottoris 2 dl hvitvin 7-8 dl kyllingkraft
3 middager

3 middager

Risotto med Salmalaks og petit pois Mandag. De siste 3 dagene har vi laget dette til middag. Onsdag. Kylling wok med gulrot,squash,løk og pinjekjerner
Laks med asparges- og vårløksrisotto

Laks med asparges- og vårløksrisotto

Til å lage denne retten brukte eg salmalaks, for det er enkelt og går fort. Risotto er ein av mine favorittrettar, og eg har laga mange ulike variantar

Lettstekt salmalaks med risotto

Del fisken i fire like biter. Krydre laksen med salt og pepper, stek den i panne med litt olje på middels varme i 3–4 minutter på hver side