Pinnekjøtt – slik får du det garantert saftig. Legg pinnekjøttet i vann natten over. Sil av grønnsakene og kok pinnekjøttet i grønnsaksbuljongen i en time eller til kjøttet er mørt
Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltetpinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Noen vil ha pinnekjøttet røkt, men vi bruker det vanlige som bare er saltet og tørket. Pinnekjøtt er tradisjonsmat og tilberedes akkurat likedan hvert eneste år
Pinnekjøtt er saltede og tørkede ribbenssider fra sau eller lam, produseres både røkt og urøkt. Pinnekjøtt er den beste julematen jeg kan få, med vossakorv og kålrotstappe som tilbehør
Man MÅ ikke bruke øl og akevitt til pinnekjøtt. Hverken pinnekjøtt, øl eller andre matvarer. Pinnekjøttet fra Nordfjord kjøtt er klart til damping, med noen bjørkepinner under, for de som liker den smaken
Men man kan bruke vanlig pinnekjøtt, saltet lammekjøtt, svine knog eller pølse , ditt valg. Jeg fant jeg fant, nei egentlig viste jeg om at det lå ferdig kokt pinnekjøtt i fryseren
Pinnekjøttet kommer speket (saltet, tørket , kappet og vakumpakket) og må vannes ut for å settes tilbake til fersk tilstand før det kan tilberedes ferdig
Pinnekjøtt er tørket og saltet kjøtt som trenger litt tid i vann for å finne formen igjen. Pinnekjøtt er den ultimate julemiddagen, men det finnes mange måter å lage den på
Kutt opp og kok gulrot, pastinak, potet og kålerabi i lettsaltet vann til de er myke (ca. Du kan vaiere denne retten med andre typer kjøtt (for eksempel renskåret svinekjøtt, kylling eller pinnekjøtt) og grønnsaker og sterkere krydder