Salting og røyking av fisk oppskrifter

Roeyking av fisk – litt juksing

En god ide er at du noterer ned saltings tid, saltmengde, syrebruk og tid de foerste gangene inntil du finner den optimale oppskriften for deg
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Behandlingen kan være modning, mørning, salting, tørking, røyking, fermentering (gjæring), ulike kokemetoder eller steking
Laks på ”Libanesisk” med fruktig følge.

Laks på ”Libanesisk” med fruktig følge.

Kok pastaen al dente, ogavkjøl i isvann for deretter å sile av vannet. Smak til med noen omdreininger på pepper og saltkvern og sett til side mens du steker fisken

Lavere blodtrykk med riktig kosthold?

Høyt blodtrykk, høyt kolesterol, overvekt, høyt blodsukker ogrøyking øker risikoen for hjerte- og karsykdom, og mange har flere risikofaktorer samtidig
Varmrøkt plankelaks

Varmrøkt plankelaks

Du spikrer rett og slett fisken med skinnsiden inn til planken og setter planken inntil bålet for varmrøyking
Salting, toerking etc av fisk og kjoett

Salting, toerking etc av fisk og kjoett

Sammen med tørking ogrøyking var det den eneste muligheten man hadde for å kunne lagre kjøttet over en lengere periode

Spekepølse etter gammal metode

Dersom du slurvar på dette punktet, risikerer du at kjøtdeiga renn ut av pølsene når du heng dei opp til røykingog speking
Pølsemaker, pølsemaker, kor har du gjort av deg…

Pølsemaker, pølsemaker, kor har du gjort av deg…

I prinsippet kan du stappe all slags farse i tarmane – også frå fugl, fiskog skaldyr. Det er heller ikkje noko av det eg har lagd på mitt eige kjøkken som har resultert i meir ros frå gjestane mine enn tarmar stappa fulle av smakfullt kjøtt og krydder
Kaldrøykt kvitfisk på menyen

Kaldrøykt kvitfisk på menyen

I barndomen til far min, lenge før dei fekk fryseboks  heimen, var lettsaltingog eventuelt røykingav kvit fisk heil nødvendig for å sikre mat på bordet på dagar med dårleg ver, dårleg fangst eller andre orsakar til at fersk fisk ikkje var å få
Suppe på ein svineknoke

Suppe på ein svineknoke

Men trass i oversaltingav den industrielle varianten, er svineknoken – røykt eller urøykt – billig moro