Først lar du agurkskivene trekke i en saltlake natten over. Sylteagurk med dillkroner og hvit pepper. Lag eddiklaken ved å varme opp vann, sukker, eddik, hvit pepper og sennepsfrø i en gryte
Saltet trekker ut vannet og lager en saltlake som gjør at kålen fermenteres og ikke råtnes. Når du først har smakt på ordentlig gjæret surkål så blir det nok slutt på poser med ferdigkokt mos som er tilsatt sukker og konserveringsmidler
Det er vanlig å legge rullen i saltlake, jeg gjør ikke det. Stoppenål (grov nål med stort øye). Før du koker rullen må du pakke den godt inn i et kjøkkenhåndkle og surre godt med bomullstråd rundt
Det kan lages på mange forskjellige måter, og med forskjellige grønnsaker. På nettet fant jeg hovedsakelig bare med kinakål & gulrot, og en annen med kinakål & vårløk, men jeg hadde lyst til å ha paprika også i
Dvs morgendagen, for først må de ligge i en saltlake et døgn. I rute med andre ord. Kok opp eddik og sukker, og tilsett krydderene, gjerne også noen skiver hvitløk
Slå deg løs med denne retten og Sviddå garanterer en fantastisk matopplevelse. Se fram til hvit, flakete torsk med deilig risotto ispedd grønne erter og shitakesopp toppet med karamellisert småløk og en fløyelsmyk rødbetpuré