Saltlake med sukker oppskrifter

Speket elghjerte

Speket elghjerte

skåret fri for hinner legges det i saltlake. Her finner vi stekt hjerne med gulrot og selleri. Kok opp vann, salt og sukker til en saltlage
Syltet paprika og agurk

Syltet paprika og agurk

Saltlake. Sett tett lokk på med en gang. Kok opp alle ingrediensene til laken og rør til sukkeret er oppløst
Lammerull

Lammerull

Lagre den i svak saltlake – det gir fin saftighet og god saltsmak. Med en skarp kniv får du dem lett ut, ikke skjær gjennom, svorsiden må være hel
Sylt agurkene dine sjæl!

Sylt agurkene dine sjæl!

Først lar du agurkskivene trekke i en saltlake natten over. Sylteagurk med dillkroner og hvit pepper. Lag eddiklaken ved å varme opp vann, sukker, eddik, hvit pepper og sennepsfrø i en gryte
Gjæret Surkål

Gjæret Surkål

Saltet trekker ut vannet og lager en saltlake som gjør at kålen fermenteres og ikke råtnes. Når du først har smakt på ordentlig gjæret surkål så blir det nok slutt på poser med ferdigkokt mos som er tilsatt sukker og konserveringsmidler
Fermentert rødløk

Fermentert rødløk

Hell saltlake over løkene og pass på at. Ordet «syltet» ofte forveksles med ordet «gjæret» men sylting handler om å bevare matvarer i et surt medium
Heimelaga sylteagurkar

Heimelaga sylteagurkar

Prikk skalet på agurkane med ein spiss gaffel slik at saltlaken lettare trenger inn og gjev smak, og legg dei i laken i ei gryte

Erter, kjøtt og flesk

Skyll saltlaken av kjøtt og flesk. Smak ertene til med salt og pepper og server dem til kjøttet og flesket
Lammerull

Lammerull

Det er vanlig å legge rullen i saltlake, jeg gjør ikke det. Stoppenål (grov nål med stort øye). Før du koker rullen må du pakke den godt inn i et kjøkkenhåndkle og surre godt med bomullstråd rundt
Kimchi - Koreas nasjonalrett

Kimchi - Koreas nasjonalrett

Det kan lages på mange forskjellige måter, og med forskjellige grønnsaker. På nettet fant jeg hovedsakelig bare med kinakål & gulrot, og en annen med kinakål & vårløk, men jeg hadde lyst til å ha paprika også i

Roeyking av fisk – litt juksing

Lag først saltlaken, tilpass mengden etter hvor mye fisk du skal røyke. Vi proevde med baade torsk, lange og lyr

Norske mattradisjoner?

Om lag et døgn etter slaktingen ble saueskrotten delt opp og lagt i svak saltlake. Retten serveres medsukker og raspet brunost
Hagen akkurat nå. Del 1

Hagen akkurat nå. Del 1

Dvs morgendagen, for først må de ligge i en saltlake et døgn. I rute med andre ord. Kok opp eddik og sukker, og tilsett krydderene, gjerne også noen skiver hvitløk
Fin torsk til fine folk

Fin torsk til fine folk

Slå deg løs med denne retten og Sviddå garanterer en fantastisk matopplevelse. Se fram til hvit, flakete torsk med deilig risotto ispedd grønne erter og shitakesopp toppet med karamellisert småløk og en fløyelsmyk rødbetpuré

Mine beste iHerb-kjøp

Dessuten syns jeg nesten all ferdigmat smaker salt / saltlake. Jeg er jo som dere sikkert har fått med det, litt over gjennomsnittet glad i mat