Saltlake oppskrift svin oppskrifter

Svin på stien

Svin på stien

En liten ting vi gjorde med ytrefileten var å la den kose seg i saltlake ca tre timer før lengdene i bassenget
Kongen av Bømlo med svin i bassenget

Kongen av Bømlo med svin i bassenget

Pass på at der ikke blir liggende mer enn et par timer i saltlake. Måltidet ble innledet av en frisk havinspirert suppe, etterfulgt av honningglasert svin med fennikkelsalat og saltbakte poteter før vi avsluttet det hele med en utrolig dessert – bringebær semifreddo på minipavlova og melonkuler
Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Tarmer kommer i saltlake og må skylles før bruk. Jeg brukte svinetarm med 32/34 tykkelse. Min oppskrift på 3 kg pølser med lam, kalv og svin. 700 gram svinebog. 700 gram svinebog
Korean BBQ

Korean BBQ

Bland sammen saltlaken med resten av ingrediensene og vend kålen i marinaden. 600 g kjøtt(Mør filet av storfe, svin eller kylling etc. Bland sammen salt og vann og legg kålen i saltlaken i 2-12 timer. 600 g kjøtt(Mør filet av storfe, svin eller kylling etc
SYLTET FENIKKEL

SYLTET FENIKKEL

HJEMMELAGET LAMMERULL ETTER GAMMEL OPPSKRIFT. Vi har vel alle hatt vår del av tørre smakløse skiver av okse, svin, lam og kalvestek

Røykt og speket indrefilet av svin

Saltlake. Legg fileten i saltlaken i ca 1 døgn. Denne er god til pålegg, eller så kan du spise den sammen med annen spekemat med f

Røykt ytrefilet av svin

Lag først saltlake. Kok opp saltlaken og kjøl ned. 2 l vann. 200 g grovsalt. 3 ss sirup. La laken bli helt kald før du legger ytrefileten i den

Røykt og speket hjortehjerte

Saltlake. Det er tid for jakt igjen, og i den anledning kommer oppskriften på røykt hjorehjerte. Du kan også bruke hjerte av storfe eller svin, til og med elg, avhengig av hva du får tak i

Litt mer om krydder

Saltlake. Det holder som oftest med ett stort eller to-tre mindre blader i en oppskrift til fire personer

Morrpølse

Bruk samme saltlake som beskrevet til elgpølser (se denne oppskriften). Bland alt sammen og stapp pølsene hardt i kroktarmer (naturtarmer fra svin)