Lagre den i svak saltlake – det gir fin saftighet og god saltsmak. Ingen jul uten lammerull. Det kan være litt uvant å sy kantene – jeg gjør ikke det bestandig, men i år er rullen sydd – til ære for bloggen
Saltet trekker ut vannet og lager en saltlake som gjør at kålen fermenteres og ikke råtnes. Jeg bruker å rulle sammen bladene som jeg har lagt til side og presser dem oppå for å holde surkålen under væsken
Det er vanlig å legge rullen i saltlake, jeg gjør ikke det. Har du ikke laget lammerull tidligere synes du kanskje det høres og ser vanskelig ut, men det å lage lammerull er mye enklere enn du tror
Saltlake. Fyll sider med kjøtt, krydder (bland salt, pepper, ingefær og salpeter og krydre lammesidene og innimellom lagene av kjøtt/spekk) og løk og sy sammen med bomullstråd, slik at rullen blir helt tett
Når du skal oppbevare rullane gjennom jula så er faktisk den beste måten å legge dei i saltlake. Eg vaks opp med syltaflesk og fårerull til julefrukost, og det blir ikkje jul utan
HJEMMELAGET LAMMERULL ETTER GAMMEL OPPSKRIFT. For meg er det ikke noe som trigger røttene mine og gjør at jeg føler meg mer nordnorsk, enn det som het kjøttrull, men som idag bedre identifiseres som lammerull
HJEMMELAGET LAMMERULL ETTER GAMMEL OPPSKRIFT. For meg er det ikke noe som trigger røttene mine og gjør at jeg føler meg mer nordnorsk, enn det som het kjøttrull, men som idag bedre identifiseres som lammerull
Farmor lagde ei sterk saltlake i eit kar som ho la den ferdigrullalammerullen i. Av og til skulle ein ønske ein kunne sjå inn historia si glaskule, og avsløre kven som i ein lys augneblink fann ut av det lite kjøttfylte stykket mellom ribbene og halsen på sauen og lammet kunne fyllast med litt meir kjøtt, krydder og andre godsaker, og rullast i hop – for deretter å kokast og leggast i press
Lammerull er en klassiker som julepålegg. Fårerull/Lammerull. - rull skinnet stramt sammen, brett inn sidene så det blir pent, og sy igjenn ( fest gjerne med stoppenåler underveis)
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Det er nå tid for å legge rullen i saltlake for å trekke godt med kryddersmak før den skal kokes. Så når først hadde ferskt lammekjøtt, fikk jeg så lyst til å prøve meg på lammerull
i svak saltlake /oppbevaringslake. urtekrydert sylterull. SVAK SALTLAKE /OPPBEVARINGSLAKE. Rull sammen, start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at den kommer