Saltlake til flesk oppskrifter

Erter, kjøtt og flesk

Skyll saltlaken av kjøtt og flesk. Smak ertene til med salt og pepper og server dem til kjøttet og flesket
Mormors rullepølse

Mormors rullepølse

Rullepølsen kan også fryses etter at den har ligget i saltlake, så den kan lages tidligere hvis det er best

Litt mer om krydder

Saltlake. Allenhånde brukes til svinekjøtt, fleskepølse, fet fisk, kjøtt- og kålsuppe og till sursild. Basilikum brukes bl a til kalv, kylling og annet lyst kjøtt, grønsak retter og pasta retter

Morrpølse

Bruk samme saltlake som beskrevet til elgpølser (se denne oppskriften). Salt det i tre dager sammen med flesk i terninger

Hodesylte (Hordaland)

Kjøttet skjæres løs fra under- og overkjeven, forfra og bak til øyet. Skjær kjøtt og flesk i tynne skiver eller strimler og legg det hver for seg

Sylte

Avslutt med et lag flesk, og til slutt et lag svor med hårsiden opp. Fortsett på samme måte til formen er full

Spekepølse (Oppland)

Mange legger pølsene i saltlake etter at de er stappet, men med så vidt mye salt i farsen som her er det ikke nødvendig

Spekepølse

Mange legger pølsene i saltlake etter at de er stappet, men med så vidt mye salt i farsen som her er det ikke nødvendig