Saltlake til lammerull oppskrifter

Lammerull

Lammerull

Lagre den i svak saltlake – det gir fin saftighet og god saltsmak. Det kan være litt uvant å sy kantene – jeg gjør ikke det bestandig, men i år er rullen sydd – til ære for bloggen
Lammerull

Lammerull

Saltlake. Ting tar tid er de tre "Tene", og det skal være sikkert og vist, for dette har virkelig tatt mange år før jeg nå endelig har tatt mot til meg å prøve å lage lammerull
Lammerull

Lammerull

Det er vanlig å legge rullen i saltlake, jeg gjør ikke det. Noen bruker hakket løk som smakstilsetning i tilleggtil andre krydder, jeg sløyfer løken, synes fåresmaken kommer mere til sin rett uten løk, men det er en smakssak
Lammerull

Lammerull

Saltlake. Tas ut av pressa og deles i passe biter til å gi bort, eller vakuumpakk så de holder seg lenge
SYLTET FENIKKEL

SYLTET FENIKKEL

DEN MÅTEN Å TILBEREDE LAMMEKJØTT PÅ HAR HELT TATT OVER HOS OSS. HJEMMELAGET LAMMERULL ETTER GAMMEL OPPSKRIFT

KALVESTEK SOM ROASTBEEF MED TILBEHØR

HJEMMELAGET LAMMERULL ETTER GAMMEL OPPSKRIFT. Til fyll hadde jeg kjøpt en liten bog,det ble mer enn nok, vi får nok en lammekjøtt middag etter hvert
Heimlaga lammerull

Heimlaga lammerull

Det er nå tid for å legge rullen i saltlake for å trekke godt med kryddersmak før den skal kokes. Så når først hadde ferskt lammekjøtt, fikk jeg så lyst til å prøve meg på lammerull
Økologisk lammerull. How to og oppskrift.

Økologisk lammerull. How to og oppskrift.

Noen legger i saltlake for å så koke og presse. Det hele virket som en enkel operasjon til jeg ikke rakk å være med på rulle-laget hos Christer og Bernard
lammerull

lammerull

Legg rullen til press. Lammerull kan lages med andre smaker, f. Rullen kan oppbevares i svak saltlake i kjøleskapet (10 dager)
Oppskrift på lammerull til jul

Oppskrift på lammerull til jul

Lammerull er en klassiker som julepålegg. Fårerull/Lammerull. Til 1 kg rull trenger du. Ta den opp, og legg den i press, øk etterhvert opp til 5 kg ( bruk murstein, leksikon etc. Kan med fordel ligge i en kjølig saltlake ( 3 dl grovsalt/3 l vann)
Rock og rull – snart er det jul!

Rock og rull – snart er det jul!

Farmor lagde ei sterk saltlake i eit kar som ho la den ferdigrulla lammerullen i. Dette trenger du til ein lammerull

lammerull

Legg rullen til press. Lammerull kan lages med andre smaker, f. Rullen kan oppbevares i svak saltlake i kjøleskapet (10 dager)