Saltlaken oppskrifter

Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

Diverse stykningsdeler av villsau i 5% saltlake. Jeg har tidligere skrevet om frysing av forskjellige produkter og viktigheten med system og merking i fryseboksen eller skapet

Saltkjøttlår (kokt saltet lammelår)

Skyll saltlaken godt av etter et døgn, tørk låret med kjøkkenpapir. Saltkjøttlår. Bare tanken på det gir meg akutt julestemning og godfølelse i magen
SYLTEFLESK av tynnribbe

SYLTEFLESK av tynnribbe

Legg så ribba/sylteflesket over i saltlaken. Dette sylteflesket er utrolig enkelt å lage,. og smaker kjempegodt på brødskiva nå i disse juletider
Speket elghjerte

Speket elghjerte

Før i tiden ble absolutt alt av et dyr tatt i bruk når det ble slaktet. Innmat, blod og fett kom til nytte
Ribberull ala kjøkkenmagi

Ribberull ala kjøkkenmagi

Ribberull hører julen til for meg. Kjempegode smaker og duft av herlig krydder. For første gang har jeg laget ribberull, det er veldig enkelt, og man trenger ikke stor syltepresse for å få bra resultat
Syltet paprika og agurk

Syltet paprika og agurk

Syltet paprika. Ingredienser. ½ kg grønn paprika. ½ kg gul paprika. ½ kg rød paprika. 1 løk. Lake. 5 dl 7 % eddik. 10 dl sukker
Lammerull

Lammerull

Ingen jul uten lammerull. Den er egentlig ganske kjapp å lage. Det kan være litt uvant å sy kantene – jeg gjør ikke det bestandig, men i år er rullen sydd – til ære for bloggen
Sylt agurkene dine sjæl!

Sylt agurkene dine sjæl!

Hell saltlaken over agurkene og sett dem i kjøleskapet natten over. hell av saltlaken og skyll agurkene godt i kaldt vann, gjerne flere ganger
Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Jeg har lenge tenkt på å lage egne pølser. Pølser er på god vei til å få sin renessanse. Tipper jeg rett, er pølser snart den nye hamburgeren
Grillet norsk kveite på Italiensk vis

Grillet norsk kveite på Italiensk vis

Da er det ny uke, og jeg er helt sikker på at mange stresser med forbredelser til jul. Selv er jeg laaangt fra ferdig med alt jeg har planer om, og siden jeg har igjen en trekk eksamen også( som jeg sikkert er så heldig å få komme opp i), så får julen komme om jeg blir ferdig eller ei
Gjæret Surkål

Gjæret Surkål

Uten at jeg har pratet så mye om dette på bloggen, så utgjør fermentert (melkesyregjæret) mat en stor del av vårt kosthold
Hjemmelagde Pølser

Hjemmelagde Pølser

Siden min nye Kitchen Aid kom i hus har jeg oppdaget at man kan få mange ekstra deler til denne fantastiske kjøkkenmaskinen
Fermentert rødløk

Fermentert rødløk

Ordet «syltet» ofte forveksles med ordet «gjæret» men sylting handler om å bevare matvarer i et surt medium
Pannestektsousvidetorsk med ingefærgulrotpuré

Pannestektsousvidetorsk med ingefærgulrotpuré

Vi er ganske så flinke til å få fisk på bordet flere dager i uken. Nå er det skrei og torsketid. Da jeg ikke fikk tak i skrei ble det torskefilet som ble ettermiddagens stjerne
Spaghetti med ansjos

Spaghetti med ansjos

Vask og rens ansjosen. Ta ut bena. Fresa finhakket hvitløk og tilsett ansjos. Stek på sterk varme i ca 1 minutt