Sammaltrugmel, finmalt. Du kan også smøre formen, men jeg har bedre erfaring med bruk av bakepapir. Min erfaring med baking med surdeig er at deigen ofte blir mer klissete etter at den har stått og hevet, så du kan ha deigen litt mer fast enn du kanskje ellers ville hatt
Utrolig mye bedreenn kjøpte knekkebrød, og veldig enkelt å lage. Del på Facebook(åpnes i en ny fane)Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)Klikk for å dele på Google+(åpnes i en ny fane)Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)Klikk for å e-poste dette til en venn(åpnes i en ny fane)Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)Lik dette
Rug, bygg, havre, mandelmel, kokosmel, mer bokhvetepannekakemiks og så videre. Er det ikke bedre å holde en viss balanse i tankegangen, og slik se at det ikke nødvendigvis er sunt å leve som de gjør (eller nødvendig for å få fremgang treningsmessig
Baker du brød selv er det en høy andel sammalt mel (fullkornsmel), kli og helkorn som gjør brødet grovt, uavhengig om kornsorten er rug, havre, hvete, spelt eller bygg
Landbrød er en klassiker som alltid gjør seg godt, og som grytebrød blir det enda bedre, med tykk og søt skorpe som har blitt karamellisert av den jevne og høye temperaturen fra jerngryten den står i
Hva er vel bedreenn ferske og lunkne rundstykker til senfrokost. 6 dl melk 6 dl vann 3 pk gjær 300g smør/margarin 2,5dl havregryn 3dl rug 3dl sammalthvete 11-12dl hvetemel 2 ts salt 4 ss sukker Smeltet smør, oppvarmet melk og vann blandes. 3dl rug. 3dl sammalthvete. 11-12dl hvetemel
Ingredienser og utstyr Sammalt økologisk rug eller hvete. Vi lager en løs deig/røre av økologisk sammalt mel som vi hver dag mater med litt mel inntil vi har fått vekket til live grunnkulturen, og du vil se at det bobler i deigen