I ukens Allers sto et tips om hvordan man kunne få til brunsaus, og dermed var middagsplanen klar. Ønsker du en litt mer fyldig saus kan du tilsette litt fløte
Brunsaus lager jeg alltid selv. Suppeposer og sausposer var forbudt i vårt hjem. Rør jevnlig, du vil snart se at meljevningen tar farge, rør hele tiden så det ikke brenner seg men får en jevn brunfarge hele veien
Brunsaus lager jeg alltid selv. Suppeposer og sausposer var forbudt i vårt hjem. Rør jevnlig, du vil snart se at meljevningen tar farge, rør hele tiden så det ikke brenner seg men får en jevn brunfarge hele veien
Saus. Når sausen har kokt opp smaker du om den er passe med salt og pepper, har i det du ønsker å ha i sausen, det kan være pølse som jeg hadde eller kjøttkaker, fiskekaker osv
Hjemmelaget brunsaus er også kjempegodt, mye bedre enn 'pose-varianten'. Lag sausen. Smelt smør, tilsett mel og brun melblandingen over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge
Det finnes så mye gode, spennende og nye retter og ingredienser, men en kjøttkakemiddag med herlig kremet kålstuing og hjemmelaget brunsaus kan ingen takke nei til
SAUS. Tilsett soyasaus, juster fargen med sukkerkulør og la sausen trekke i ca. Server steken med poteter, kokte, hasselback eller ovnstekte, surkålen, saus og "ett must" for min svigerfamilie
Klumpete saus er ikke noe godt. Du finner en oppskrift på saus her. La kjøttkakene trekke i sausen ca. Hvis du vil ha brunsaus til, bytter du ut hvetemelet med 1 ss johannesbrødkjernemel. La kjøttkakene trekke i sausen ca 10 minutter slik at de blir gjennomkokte