Saus szechuan oppskrifter

Szechuan Beef

Szechuan Beef

Tilsett chili, salt, resten av pepper, samt HoiSin saus og kokossukker. Idag overrasket min kjære med en fantastisk smakfull fredagsmiddag, Szechuan Beef fra det kinesiske kjøkken
Asiatisk ribbe med plommesaus

Asiatisk ribbe med plommesaus

Jeg har sett flere tv-kokker lage glinsende asiatisk ribbe servert i spicy og seig saus, og heldigvis ble han med på ideen min
Gong bao kylling

Gong bao kylling

Saus. Gong bao kylling eller kung pao kylling som det ofte kalles er en rett med opphav i det szechuanske kjøkkenet
Godt nytt år

Godt nytt år

Det var også crispy duck med vårløk, agurk og saus som vi rullet sammen i en tynn lefse laget av ris
Szechuan kikerter

Szechuan kikerter

-)Szechuan kikerter1 boks kikerter1/4 ts salt1/2 eggehvite, litt pisket2 ts maisenna 1 grønn paprika4 ss olje3-4 hele tørkede chili, bløtlagt 10 min i vann1 vårløk, skåret i biter2 små biter skrelt ingefær (ca 2 sukkerbiter)1 ss  hoi-sin-saus1 ss mirin (asiatisk risvin) eller sherry100 g ristede cashewnøtterLegg 4 tørkede røde chili i vann - skal ligge i 10 minutter. Ha  1 ss hoi-sin saus og 1 ss mirin Bland dette godt og stek i 1 minutt til. -)   Szechuan kylling 300 g kylling 1/4 ts salt1/2 eggehvite, litt pisket2 ts maisenna 1 grønn paprika4 ss olje3-4 hele tørkede chili, bløtlagt 10 min i vann1 vårløk, skåret i biter2 små biter skrelt ingefær (ca 2 sukkerbiter)1 ss  hoi-sin-saus1 ss mirin (asiatisk risvin)100 g ristede cashewnøtterLegg 4 tørkede røde chili i vann i ca 10 minutter. Deretter har du i kyllingen, 1 ss hoi-sin saus og 1 ss mirin Bland dette godt og stek i 1 minutt til
Kylling Hunan - "Chicken Hunan"

Kylling Hunan - "Chicken Hunan"

Saus. I motsetning til Szechuan der det er Szechanpepper som dominerer, så er det chili og hvitløk som dominerer i Huan
Oppskrifter fra venner

Oppskrifter fra venner

Bruker basmati ris til og har gjerne over litt sweet chili saus for Chicken. Wongchan Antonsen************************************************************************Ann Wok"Det jeg bruker szechuan til er en wok rett som jeg er så glad i å szechuan er etter min mening uunnværlig der"Kalkunbryst , kuttes i strimler stekes i olje i wok gryte

Szechuan nudler med spicy kjøttsaus

]Dette inlegget Szechuan nudler med spicy kjøttsaus ble først publisert hos HobbyKokken Tor. Denne er litt spesiell siden den bruker pasta sammen med asiatisk kjøtt saus

Krydder og Marinader

Brukes også til å lage sesampasta, som brukes i saus til nudler, ris og grønnsaker. Safran, Vaniljestang, Pepper szechuan, Pepper hvit, Pepper sort, Anis stjerne, Ingefær, Sennep, Karri, Muskatnøtt og Allehånde

Szechwan Reker

Szechuan er en litt spicy Asiatisk saus som jeg tror de fleste har smakt om man noen gang har spist på Asiatisk restaurant