Tilsett chili, salt, resten av pepper, samt HoiSin saus og kokossukker. Idag overrasket min kjære med en fantastisk smakfull fredagsmiddag, Szechuan Beef fra det kinesiske kjøkken
-)Szechuan kikerter1 boks kikerter1/4 ts salt1/2 eggehvite, litt pisket2 ts maisenna 1 grønn paprika4 ss olje3-4 hele tørkede chili, bløtlagt 10 min i vann1 vårløk, skåret i biter2 små biter skrelt ingefær (ca 2 sukkerbiter)1 ss hoi-sin-saus1 ss mirin (asiatisk risvin) eller sherry100 g ristede cashewnøtterLegg 4 tørkede røde chili i vann - skal ligge i 10 minutter. Ha 1 ss hoi-sin saus og 1 ss mirin Bland dette godt og stek i 1 minutt til. -) Szechuan kylling 300 g kylling 1/4 ts salt1/2 eggehvite, litt pisket2 ts maisenna 1 grønn paprika4 ss olje3-4 hele tørkede chili, bløtlagt 10 min i vann1 vårløk, skåret i biter2 små biter skrelt ingefær (ca 2 sukkerbiter)1 ss hoi-sin-saus1 ss mirin (asiatisk risvin)100 g ristede cashewnøtterLegg 4 tørkede røde chili i vann i ca 10 minutter. Deretter har du i kyllingen, 1 ss hoi-sin saus og 1 ss mirin Bland dette godt og stek i 1 minutt til
Bruker basmati ris til og har gjerne over litt sweet chili saus for Chicken. Wongchan Antonsen************************************************************************Ann Wok"Det jeg bruker szechuan til er en wok rett som jeg er så glad i å szechuan er etter min mening uunnværlig der"Kalkunbryst , kuttes i strimler stekes i olje i wok gryte
]Dette inlegget Szechuan nudler med spicy kjøttsaus ble først publisert hos HobbyKokken Tor. Denne er litt spesiell siden den bruker pasta sammen med asiatisk kjøtt saus
Brukes også til å lage sesampasta, som brukes i saus til nudler, ris og grønnsaker. Safran, Vaniljestang, Pepper szechuan, Pepper hvit, Pepper sort, Anis stjerne, Ingefær, Sennep, Karri, Muskatnøtt og Allehånde