Saus til kjøttkake oppskrifter

HJEMMELAGDE KJØTTKAKER I BRUN SAUS

HJEMMELAGDE KJØTTKAKER I BRUN SAUS

Bland alle ingredienser tilkjøttkaker raskt sammen for hand. Rør så inn litt og litt vann og smak til med buljong, soyasaus og pepper
Kjøttkaker i brun saus med kålstuing !

Kjøttkaker i brun saus med kålstuing !

Det finnes så mye gode, spennende og nye retter og ingredienser, men en kjøttkakemiddag med herlig kremet kålstuing og hjemmelaget brun saus kan ingen takke nei til

Kjøttkaker i brun saus

Avslutt med å smake tilsausen med soyasaus, salt og pepper. Kjøttkakene er tilsatt krydder og urter som gir spennende smaker og god konsistens
Kjøttkaker i brun saus

Kjøttkaker i brun saus

Stek kjøttkakene etter anvisning på pakken og sett dem tilside mens du lager sausen. Vær oppmerksom på at johannesbrødkjernemelet gjør at blandingen blir ganske tykk etterhvert som det koker, så du må nok spe mer med vann enn det du er vant til fra vanlig saus
Kjøttkaker i brun saus

Kjøttkaker i brun saus

♦ Form karbonadedeig tilkjøttkaker, ha litt salt og pepper over og stek i litt smør til gjennomstekt
Kjøttkaker i brun saus med kålstuing

Kjøttkaker i brun saus med kålstuing

Form kjøttkakefarsentil runde kaker med en spiseskje og legg de over i en varm stekepanne. Spe på med litt melk av gangen, og fortsett å kna til du har spedd i med all melken
Kjøttkaker i brun saus

Kjøttkaker i brun saus

Smak til med soyasaus, salt og pepper. Bruk hendene og form tilkjøttkaker, stek i litt smør til gjennomstekt
VERDENS BESTE HJEMMELAGDE KJØTTKAKER!

VERDENS BESTE HJEMMELAGDE KJØTTKAKER!

Stek de til de har fått en fin stekeskorpe på hver side (et par minutter) og lag brun saus eventuelt tomatsaus som du etterpå kan legge de i
Mors «kjøttkaker» – vegetar

Mors «kjøttkaker» – vegetar

Servér gjerne på tradisjonelt vis med poteter, grønnsaker, saus og tyttebærsyltetøy. Disse vegetarkakene smaker nesten som helt vanlige kjøttkaker, og de er et supert vegetarisk alternativ til en av våre mest tradisjonsrike middagsretter
Kreolske kjøttkaker

Kreolske kjøttkaker

Tilsausen. Jo en kan selvsagt bare spice opp kjøttkakene og ha de i en leken tomatsaus, men det er smaks-kombinasjonen her som gir det lille ekstra som hever disse kjøttkakene
Kjøttkaker av karbonadedeig | Det glade kjøkken

Kjøttkaker av karbonadedeig | Det glade kjøkken

Karbonadedeig - 600 gr Sjalottløk - 1 stk Revet ingefær - 1/2 ss Potetmel - 2 ss Salt - 1 ts Muskatnøtt, malt - 1/4 ts Pepper - 1/4 ts Egg - 1 stk Lettmelk - 1 dl Brun saus Smør - 2 ss Hvetemel - 2 ss Vann - 3-4 dl Kjøttbuljong - 1 terning Matfløte - 0,5 dl Tyttebærsyltetøy - 1 ts Salt og pepper Tilbehør Potet Gulrot Brokkoli Tyttebærsyltetøy