Tilsausen trenger du. Tilbehør. Gi kveitemiddagen en piff med en frisk og asiatisk-inspirert saus. Denne sausen passer ypperlig og gir den mektige fisken et smaksmessig løft
Til hvit saus (bechamel). Gjør det lettvint – kjøp kveiteskiver – en til hver hvis de er store. Tilsett melken litt etter litt, og rør kontinuerlig slik at det ikke klumper seg
Kok inn til du får en saus med passe tykk og fin konsistens. Jeg har alltid synes at kveite er en vanskelig fisk å tilberede, den blir altfor ofte tørr
Til fisken lager du også en klar saus av blant annet sesamolje og soyasaus som helles over fisken før du topper til slutt med fersk ingefær, vårløk og koriander
Kveite sous vide med bacon, ertestuing, karamellisert gulrotpuré, potetrosetter (fritt etter min kjære kone), ovnsbakte cherry tomater og syrlig hvit champagnesaus (jepp, det var et par desiliter igjen fra fredagens bursdagsfeiring)
Jeg har her valgt å lage en grønnsaksvaffel, som jeg serverer med ovnsbakt kveite og en deilig saus av nyplukkede nesler (det er nok ikke så lenge å vente før neslene våkner til liv også hjemme i gamlelandet
Du trenger selvfølgelig ikke å bruke havabbor til denne retten – det eller meste av hvit fisk burde fungere bra, for eksempel en flat fisk eller til og med torsk eller kveite
Jeg har også laget den som tilbehørtil kylling og kveite. På bildet ser dere soppsausen som tilbehørtil kalvefilét som av en eller annen grunn virker overstekt
Sil av sausen, smak til med salt og peppar og pisk inn litt usalta smør rett før servering. Oppskrift på grilla kveite, steinbit eller breiflabb med krabbesaus
Røkt kveite smaker også veldig godt med kokte poteter og hvit saus. Chimmichurri kommer du til å lage igjen og igjen når du først har fått smakt på det
Desserten besto av en kraftig sjokoladefudgebrownievariant som var til å dø av, med karamellsaus og hjemmelaget iskrem av granateple og karamell, overstrødd med granateplekjerner
Når spydene var ferdig, smurte jeg et lag BBQ saus på, samt krydret med Aromat og Peppermix. I tillegg, er det mulig å bruke nesten hva som helst på de, fra fisk til kjøtt, grønnsaker osv