Scampi og blåskjell svømmende i en kremete og smaksrik saus, her servert med ris og brokkoli. Utenom ris kan retten fint serveres med pasta, couscous eller godt brød til
Salt og pepper smaker du til med når sausen er ferdig. For å få en god saus koker du skallet og klørne fra sjøkrepsen og rekene med litt sitron, løk, hvitløk og noen dryss dill
Mens kål og ris koker, lag hvit saus. litt olje til steking. I gode venners lag kom vi inn på kålstuing, som jo er fantastisk godt, og med tinet scampi og masse kål, litt ekstra muskat og ingefær ble en noe uvant kombinasjon dagens middagsresultat
Norsk sjøkreps servert med asparges, en deilig saus kokt på skallet, og dill, er også godt. Er det lojalitet til kokkeskolene og andre i bransjen som gjør at man fortsetter dette tøyset
Saus. Lyst på noe litt ekstra godt til middag i dag. Sammen med rød fisk, scampi og litt fløte (bruk soya ved allergi), så blir dette et festmåltid i hverdagen
Sausen bidrar veldig til at denne woken blir en smaksopplevelse, så for all del, ikke dropp den. Scampien er antagelig den største utfordringen ved denne retten, men du står fritt til å velge noe annet
fishsaus, korriander, hakket chilli, hakket hvitløk, hakket ingefær, og lime saft. tilsett deretter kylling fond, vårløk, gulrot, sambal olek og krydderne, og la dette koke ett par minutter
Ha på sursøt saus og bland med det andre. Ha tilbake grønnsakene sammen med scampi. Denne gangen laget jeg en lun salat på kjøkkenet til min eldste studentdatter i Oslo
Denne gangen har vi valgt en litt asiatisk vri, med soyasaus, sweet-chili saus, lime og ingefær. Med wokede grønnsaker til og enten ris eller nudler, er dette en fullkommen rett – lett og spicy – akkurat sånn vi liker det
Foruten et lass med nydelige grønnsaker, består denne retten av en fantastisk saus, som jeg fikk frem ved å mikse de klassiske thaismakene lime, chili, fersk ingefær og hvitløk, sammen med litt Peking Duck Sauce