De fleste er matretten Shrimp scampi, resten er retter med norsk sjøkreps (scampi). Felles for alle disse tre navnene er at de er matretter, og at navnet viser til en måte å tilberede råvarene på
Eller forsøkt å gi oppdretterne og importørene av mangroveskogreker en kilevink. Scampi er et norsk skalldyr ingen i den norske matbransjen tør å ta i med ildtang, Og da mener jeg råvarenavnet scampi, som norske importører og produsenter av oppdrettsreker har «valgt» å sette på rekene sine
Scampi tails betyr sjøkrepshaler på norsk. Bare så synd at ingen i Norge vet hva scampi er. Slik ser scampi tails ut når de er gjort klare for stekepannen eller ovnen
Scampi er ypperlig til raske retter og gir til fin variasjon på hverdagsmat. Elsker slike retter som nesten lager av seg selv og som passer like bra til hverdager og fest
Stek scampi med litt olje eller lettkok de i et par minutter. Hver gang vi er sammen, lager vi mat, masse mat, og når vi endelig skal sette oss ned å å spise er vi halvmette eller å ha smakt på alle 5-6 retter vi har laget. 5 stk scampi. 5 stk scampi
Denne gangen tester vi oppskriften Fullkornsrisotto med scampi og squash. Når det gjelder scampien i denne retten, føler jeg at den fant sin plass bedre i denne retten, enn i den meksikanske gryten som vi testet tidligere
Både potetbåtene og scampien skal friteres, og det er derfor du har kjøpt inn solsikkeoljen. Dette er mine favorittretter fra det spanske tapasbordet, og her finner du alle oppskriftene og fremgangsmåtene