Til fire personer trenger du. 800 g seifilèt. 12 store gulrøtter. 1/2 brokkoli. 2 egg. 100 g smør. 2 dl fløte. Skrell og kok gulrøttene møre, sil av, kjør til krem med fløte og smak til med salt
Server stekt sei med potetsalat. 600 g #seifilet, uten skinn og bein 2 ss sitronsaft 1 stk egg 0,5 dl matfløte 1 stilk bladpersille, frisk 50 g parmesanost 3 ss griljermel 3 ss hvetemel 6 ss olje salt og pepper
Seifiletene til slutt i varm panne med smør. For de som husker Brita Blomquist i NRK, mener jeg at hun serverte stekt småsei sammen med cognac, men det var visst på kvelden/natta, …
1 boks hele tomater1 stor løk1/2 bunt persille2 hvitløkfedd3 ss peanøttolje600g seifilet1ss karrisalt og pepper1dl matlagings hvitvin. Strø salt og pepper på begge sidene til seifiletene, legg de oppå tomatsausen og strø over med karri, 1ss olje, hell på vinen og legg på lokk. La det putre i 10min eller til du ser fisken er stekt/kokt
Seifilet, så mye som du tror dere vil spise, jeg beregner 150 gram på hver. (noen av mine barn er ikke så glad i potetsalat, så til denne middagen laget jeg og potetbåter i ovnen med litt olje på, stekt i 30 min på 220 grader