Oppskriften er så enkel at til og med barna kan være med. Disse cookies’ene har jeg laget i mange år nå og de er en stor favoritt både her i huset og hos andre
små, store, sprø eller seige og med eller uten noe god inni. Gutta i huset setter veldig stor pris på store amerikanskecookies med sjokolade, og etter at de smakte på disse, blir de ikke skuffet om de får de servert heretter
Brownie stammer fra USA og ble til etter at den amerikanske filantropen og forretningskvinnen Bertha Palmer spurte om en kokk kunne lage noe som var en krysning mellom en cookie og en kake i forbindelse med en forretningslunsj hun skulle ha
Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på cookies som er sprø og seige, disse derimot, er kun seige. De er utrolig myke, og smelter i munnen akkurat slik store amerikanskecookies skal gjøre
Her kommer en oppskrift på AmerikanskeCookies, den seige, gode sorten. Oppskrift. 250 gram hvetemel, 0,5 ts bakepulver, 0,5 ts salt og 10 gram vaniljesukker blandes
Med årene har jeg byttet ut den opprinnelige oppskriften med en annen, nesten identisk, men som ser ut til å produsere kjeks som er litt fetere, litt seigere og litt sprøere på samme tid
eller chocolate chip cookies om du vil. 300 ganger bedre, og idet jeg slo sammen disse faktorene innså jeg at det ville være skammelig å ikke dele oppskriften. Amerikanske sjokoladekjeks150 g smør200 g hvitt sukker150 g brunt sukker350 g hvetemel2 ts bakepulver1 ts vaniljesukker2 egg200 g hakket sjokoladeRør sammen smør og sukker. Denne oppskriften gir omtrent 22 kjeks på 10 cm i diameter (det kan sikkert bli mer, når jeg baker disse blir det av en eller annen grunn alltid en del svinn mens jeg lager deigen