århundre kunne man ofte se og høre gateselgere som hadde tillatelse til å “synge ut varene” rulle store fat i gatene mens de ropte til restauranter, hotelleiere og husfruer “Nydelig eddik, sennep og hvitløkseddik”
Rapseolje. Smør fransk sennep på fisken i et jevnt lag. Ha de oppi en ildfas form med litt Rapseolje (eller annen nøytral olje som egner seg til baking/steking)
Stek fisken i en ildfast form sammen med litt olje eller en smørklatt. Blomkålpuré med sennepstwist. Ta gjerne på en ekstra dæsj med sennep på tallerkenen også
Samtidig blander du inn vårløk, grilljermel, sennep, persille og krydder. 2 ts sennep, grov. Stek på stekepanne, i litt olje og margarin, 18-20 minutter, snu de langs veien. 2 ts sennep, grov
1 ss valnøttolje eller hasselnøttolje. 2 ss solsikkeolje, jordnøttolje eller maisolje. 3 ss Dijon sennep. For dressing sette oljer, sennep og eddik i en bolle med ¼ ts hver salt og pepper og visp hardt i 3 minutter. 1 ss valnøttolje eller hasselnøttolje. 2 ss solsikkeolje, jordnøttolje eller maisolje. 3 ss Dijon sennep
Varm opp olje i en stekepanne og stek kyllingbitene til de er gjennomstekte. Bland sammen honning, sennep og soyasaus og ringle over de nystekte kyllingbitene
Rapseolje. Glasert torskefilet med sennep, ingefær og brunt sukker er knallgodt. Ha de oppi en ildfas form med litt Rapseolje (eller annen nøytral olje som egner seg til baking/steking)
Bland melk, sennep og mel og visp godt til en jevn røre. 4-500 gr kylling- eller kalkunfilet, bryst eller lår4 dl fullkornsris/brun ris1 ss olivenolje1 løk2 stilker stangselleri1 gulrot1 paprikaSalt og pepper2 dl melk1-2 ss hvetemel1 ts sennep3 dl ost. Stek grønnsaker og kylling i 5-6 minutter i olje i en panne og krydre med salt. 1 ss olivenolje