I oppskriften står det blodappelsiner. Vask appelsiner og sitron. Butikskæden sørgede for vin til folket samt for allverdens sydlandske specialiteter, deriblandt den frækkeste italienske dessert af frosne citroner og appelsiner, der var udhulede og fylt til randen med sorbet
Sil bort bladene av rosmarin og tilsett sitron og vodka. Alkohol er hemmeligheten bak myk sorbet, her brukte jeg vodka fordi den ikke har noen egen smak
Ha aprikosene, gulrøtter, appelsinen og sitronsaften i en blender og kjør til en jevn masse. Det er ikke så lett å finne ferske aprikoser, men denne oppskriften tok utgangspunkt i bruk av tørkede aprikoser
Oppskrift. Sorbetkrem. Oppskrift. Ta deretter frem vispen (gjerne bollevisp) og pisk det hele til en krem – stopp gjerne før det blir altfor luftig, så beholder du litt av den iskalde sorbetfølelsen
Smak til med presset sitronsaft og evt. Inspirasjon til denne oppskriften fant vi på Trines matblogg. Vi tenkte å markere denne overgangen med hjemmelaget sorbet
Hva er bedre enn en god, frisk sorbet med smak av jordbær og sitron. For å hindre at smaken skal bli for søt, er det viktig å tilsette saften av en sitron
Avkjøl i formen, server romtemperert med eksotisk fruktsalat ev sitron eller pasjonsfrukt sorbet. Hell i røren og stek på nederste rille i varm stekeovn, 175 grader i 45 -50 min Avkjøl i formen, server romtemperert med eksotisk fruktsalat ev sitron eller pasjonsfrukt sorbet
Ha pasjonsfruktpuréen i en kjele sammen med sukker, glykose og saften av en halv sitron. Dette feires med en supernydelig iskrem - nemlig Pasjonsfruktsorbet
Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Legg mandel crumble på bunn, ha på bær, legg på en skje med is/sorbet, ha på bringebærskum og marengs
Sitron tilsetter jeg for å skjule kesam smaken, da naturelle kesam ikke helt er min greie. Frokost/Lunsj idag ble et stort glass med deilig blåbærsorbet
Etter å ha tenkt meg nøye om og diskutert med min kjære ble vi enige om at elementene i denne kreasjonen var syrlig eplesorbet, naturell youghurt, vaniljekake og en saus basert på grønn te – en funky høstdessert rett og slett