Dette er en tradisjonell miso suppe med wakame sjøgress. Snikgjest pleier å lage all mat fra bunnen, men Saitaku er utrolig flotte produkter uten tilsetningsstoffer som er enkle å bruke og kan derfor gjøre mathverdagen lettere
Hval-tataki med sjøgress og balsamicoreduksjon, servert med Mortlach Rare Old. Det var samboeren min som introduserte whisky (naturligvis) og interessen har vokst mer og mer, noe som har ført til at jeg har begynt å eksperimentere whisky i matlaging og drinker også
Det er basert på mat i sesong, enkel tilnærming og mye teknikk og detaljer. Lunchen varer jo dog i ca 4 timer med 45 kokker i sving og man beveger seg sakte gjennom så mye fantastisk mat og drikke. Fantastisk, kanskje beste rett) Erter, melk curd og tang Blomster og sjøgress terte Nypoteter med rømmedipp Ramsløk ravioli med reker Kål og roser Mahogny musling med gryn Breiflabb lever Hvit asparges med bygg og solbærblader Hummerjuice av klør Hummerhale med nasturtium Grønnsaksblomst (60 grader tørket hvitløk i 1 mnd blant annet) Stekt beinmarg Bær og grønnsaker i eddik i 1 år Rabarbra og sauemelk yoghurt Sjokolade mose, sjokolade og eggelikør Plating kjøkken Prep kjøkken Lunchsted, testkjøkken og litt fermentering og tørket grønnsaker og sopp Bikubene 3200 i køen, klart å karre til meg et bord for meg og
IngredienserSalmalaks (50g per person for en forrett, litt mindre for en bit fingermat)1 beger creme fraiche (ganske mye, men restene går til nesten hva som helst)Revet skall og saften av en lime2 ss akasiehonning1 fedd knust hvitløkLitt chilipulver eller annet krydderSmakes til med salt og pepperGarnityrVårløk, koriander, gressløk eller sjøgress. Salmalaks (50g per person for en forrett, litt mindre for en bit fingermat)
andre grønnsaker du liker ( paprika for eksempel er veldig godt, og sjøgress. koreansk saus ( man får kjøpt dette på asiatiske matbutikker, men hvis du ikke har det kan du bruke andre typer litt sterke sauser, eller droppe det helt om du vil
Te og krydder fantes det også der, og til og med sjøgress. Det var som sagt mye jeg ikke fikk tatt bilder av, men vil du se mer er det bare å ta en titt på matstreif sin side under innovasjon Norge