Sjøtunge oppskrift med bilder oppskrifter

Ovnsbakt sjøtunge

Ovnsbakt sjøtunge

Sjøtunge er en flyndrefisk med hvitt og fast kjøtt. Jeg dro av skinnet på oversiden og smakstilsatte den enkelt med olivenolje, salt, pepper, sitron og friske urter
Asparges med dorade

Asparges med dorade

Omtrent som sjøtunge. Men den kommer alltid godt, for det å meske seg med sin egendyrkede asparges kan ikke sammenlignes med å bruke innkjøpte

Matsvindel i hundre!

For sjøtunge er en fisk med fast kjøtt hvor filetene krøller seg noe under koking og steking. VG har i flere artikler skrevet om matsvindel i restauranter, og trekker spesielt frem ferskvannsfisken pangasius servert som havfisken sjøtunge
Kreps og kreps fru Blom!

Kreps og kreps fru Blom!

Ser du forresten noen forskjell på dette jukset, og det å bytte ut havfisken sjøtungemed ferskvannsfisken Pangasius, og så bruke sjøtungens navn på Pangasius for å tjene mer penger
Asparges. Dyrking.

Asparges. Dyrking.

Sjøtungemed asparges. Så gjenstår bare gleden ved hver morgen og kveld å kunne fylle kurven med denne deilige grønnsaken som ikke bare kan serveres som forrett, tilbehør og hovedrett, men også som en smakfull dessert

Sjøtunge på Skagen

Visstnok serveres det både rødtunge, sandflyndre, ja til og med pangasus som sjøtunge, sies det. Den fantastiske flatfisken med det hvite, faste, lettfordøyelige kjøttet
Sjøtunge med asparges

Sjøtunge med asparges

av fløten med ½ dl vann og finhakket dill. Ta ut den hardkokte eggeplommen og gni den igjennom en sikt, med en skje
Sjøtunge og matsvindel

Sjøtunge og matsvindel

Når du skal filetere sjøtungen, som ikke alltid er den letteste fisken å ha med å gjøre, lønner det seg å gjøre et lite snitt nede ved halen, drysse på litt salt for å få tak, og så dra hele fileten av med et kjøkkenhåndkle
Kanin i Arneis. I Piemonte!

Kanin i Arneis. I Piemonte!

Ellers god til skalldyr og stekt sjøtunge. Skjønt glemt og glemt, de eldre husker kaninen fra krigens dager, og har derfor motforestillinger mot å bruke kjøttet, de yngre kjenner de søte små dyrene mer som kosedyr, og har derfor problemer med å prøve seg på dette deilige, milde og sunn kjøttet
Antibes; La Siréne

Antibes; La Siréne

Sóle, eller sjøtunge på norsk. Vi viser deg litt, og med en oppskrift selvfølgelig. fet fisk trekkes i en god hjemmelaget fiskebuljong, fisk med liten egensmak legges i marinade
Piggvar Portobello skritt for skritt

Piggvar Portobello skritt for skritt

Piggvar er kanskje den beste flyndrefisken, eller flatfisken, ja etter sjøtunge da selvfølgelig. Kraft kokes på avskjæret med litt salt, sjalottløk, hvitløk og et laurbærblad

Sjøtunge med kremet morkel og sellerisaus

Lag knute på fiskefileten og damp lett i smør og litt vann, salt og pepper, i panne med lokk. Rens sjøkreps eller reker og varm dem til sist lett sammen med fisken